Hlavní obsah

O fotbalistu Holka kromě Sparty stojí i Anderlecht

PRAHA

O služby záložníka Dněpropetrovsku Maria Holka má kromě pražské Sparty zájem také Anderlecht Brusel. ČTK to řekl hráčův manažer Jiří Müller s tím, že věhlasný belgický klub se má do konce týdne vyjádřit, zda českého záložníka opravdu bude chtít získat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mario Holek (vlevo) a Ondřej Kušnír na tréninku národního týmu

Článek

"Není to tak, že by Anderlecht v tuto chvíli byl na prvním místě a Sparta na druhém. Prostě na stole máme dvě nabídky, které porovnáváme a bereme je na stejnou váhu," uvedl Müller. V Anderlechtu působí i bývalý Holkův spoluhráč z Brna Lukáš Mareček, který by ale prý mohl klub z belgické metropole opustit.

Pětadvacetiletému Holkovi, členovi širšího kádru reprezentace, na konci kalendářního roku v ukrajinském Dněpropetrovsku končí smlouva. Bývalý středopolař Brna už v týmu, kde za podzim zasáhl do jediného utkání, nechce pokračovat a odmítl také nabídku nového kontraktu. Pravděpodobné ale prý je, že dres změní už v zimním přestupním termínu.

"Nyní čekáme na reakci Anderlechtu, který posuzuje naše požadavky. Do konce týdne by mělo být v této věci jasno. Ale v kontaktu jsme i se Spartou. Mario se návratu do Čech určitě nebrání, mohl by zde být na očích kvůli blížícímu se Euru," poznamenal Müller.

Holek zatím v české lize za Brno odehrál 67 zápasů a vstřelil čtyři branky. Šestkrát si zahrál v reprezentaci. Naposledy se v ní objevil loni v říjnu při utkání kvalifikace ME se Skotskem. Jarní část roku ztratil kvůli operaci paty.

Reklama

Související témata: