Hlavní obsah

Rosický se prý dohodl s Chelsea, ve hře ještě Barcelona

DORTMUND

Do přestupové hry o fotbalistu Tomáše Rosického se údajně vedle londýnské Chelsea vložil další silný hráč. "Zajímá se o mě Barcelona," řekl špílmachr Dortmundu španělskému listu AS. Rosický to však popírá, s novináři podle svých slov nemluvil. Ostatně, Barcelona je zřejmě ve finanční tísni a nabídku miliardáře Romana Abramoviče by nejspíš nepřeplatila.

Foto: ČTK

Tomáš Rosický se spoluhráčem z Dortmundu Otto Addem.

Článek

Abramovič totiž šustí tučným balíkem bankovek a vestfálskému klubu prý nabízí téměř miliardu korun. "Do Chelsea bych šel," naznačil již dříve Rosický, že ho takový zájem nenechává chladným a podle zpráv britské BBC se již s londýnským klubem dohodl na podmínkách svého působení.

"Nyní je ale vše v rukou Dortmundu," poznamenal Rosický. Jenže Dortmund popírá jakákoliv jednání a také Rosického agent Pavel Paska tvrdí, že hovořit o přestupu je ještě předčasné.

"Nic se nemění, nepřišla žádná oficiální nabídka," trval Dortmund ústy tiskového mluvčího Josefa Schneck na svém. "O zájmu Chelsea čteme jen v novinách. Nezbývá než se domnívat, že to rozviřuje jeho agent," dodal.

:. ANKETA
Který z klubů, jež se o Rosického zajímají, by byl jeho hernímu stylu bližší? Hlasujte na konci článku.

Stále je zájem

Přesto Dortmund musí s dluhy něco dělat. Tým se při plánování letošní sezóny opíral o příjmy z Ligy mistrů. Po vyřazení v předkole prestižní soutěže ale pramen vyschl a dluhy narostly do obrovské výše. Vestfálské 'vosy'musely přiškrtit kohoutek, hráči kývli na snížení platů, i tak si však klub musel nedávno půjčit 100 miliónů eur. Prodej Rosického se proto přímo nabízí.

Nejistota ohledně další budoucnosti českého špílmachra nedává spát také trenérovi Matthiasi Sammerovi. Ten vyzval vedení klubu, ať se rozhodne nejpozději do týdne. Ačkoli by se mohlo zdát, že spekulace klubu škodí, Sammer je spokojen. "Vidím to pozitivně. Ukazuje se, že i když jsme na tom velmi špatně, tak se velké kluby stále zajímají i o naše hráče," prohlásil Sammer.

Bohatá Chelsea tak nejspíše postupuje stejně jako v případě gólmana Petra Čecha, s jednáními otálí. Ale po avizovaném eminentním zájmu Barcelony by se mohly dát věci rychle do pohybu. Podle zpráv ze Španělska je však Barcelona ve finanční tísni. S Edgarem Davidsem uzavřela smlouvu jen na půl roku, usiluje i o Christiana Vieriho, ale jen na hostování.

Reklama

Související témata: