Hlavní obsah

Fotbalisté Paris SG získali mistrovský titul po 19 letech

Paříž
Aktualizováno

Fotbalisté Paris St. Germain porazili ve 36. kole francouzské ligy Lyon 1:0 a zajistili si první mistrovský titul od roku 1994. Dvě kola před koncem mají před druhým Marseille nedostižný sedmibodový náskok. Celkově domácí soutěž vyhráli potřetí.

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

Fotbalisté Paris St. Germain pod vedením Carla Ancelottiho získali po 19 letech titul.

Článek

Hráči bohatého francouzského týmu mohli svůj triumf potvrdit již před týdnem, ale s Valenciennes jen remizovali 1:1. Nervozitu, z které pramenila i čtyři vyloučení v posledních dvou zápasech, dnes z Pařížanů setřásl Jérémy Ménez, který zamířil v 53. minutě přesně k tyči.

Z francouzského titulu se po půl roce u týmu raduje i hvězdný záložník David Beckham, který již slavil v anglické, španělské a americké lize. Podobnou sbírku titulů má i útočník Zlatan Ibrahimovic, šampion nizozemské, italské a španělské soutěže a se 27 góly suverénně nejlepší střelec tohoto ročníku Ligue 1.

Lyon ještě nemá jistotu postupu do předkola Ligy mistrů, díky páteční výhře 3:0 nad Remeší se mu na tři body přiblížilo čtvrté Lille, stejně bodů ztrácí i páté Nice. Výhra PSG naopak zajistila jistotu přímého postupu do LM úhlavnímu rivalovi pařížského týmu Marseille.

Francouzská fotbalová liga - 36. kolo:
Lorient - St. Etienne 3:1 (51. Monnet-Paquet, 67. Robert, 90.+3 Jouffre - 80. Zouma)
Evian - Nice 4:0 (56. a 87. Chalífa, 24. Berigaud, 48. Rabiu)
Lyon - Paris St. Germain 0:1 (53. Ménez).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články