Hlavní obsah

Smrtící Liberec! Sevilla může být za bod se Slovanem hodně ráda, píší ve Španělsku

Madrid

Velmi pochvalná slova píší španělské deníky o výkonu fotbalistů Liberce proti Seville po nečekané čtvrteční remíze 1:1 ve třetím kole základní skupiny Evropské ligy. Podle jejich mínění by si měli svěřenci Unaie Emeryho bodu ze severu Čech hodně vážit zejména kvůli tomu, že ho vybojovali gólem na poslední chvíli, když už byli "ve stavu agonie".

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Víctor Machín ze Sevilly střílí vyrovnávací gól na 1:1 v utkání Evropské ligy s Libercem.

Článek

"Sevilla dosáhla na upracovanou remízu, která byla klíčová, aby se udržela v čele skupiny H. V Liberci poměrně brzy prohrávala a pak jí dalo obrovsky zabrat, aby prorazila železnou obranu českého týmu. Až když zbývaly dvě minuty do konce, z agonie ji vysvobodil gól Machína," píše web ABC de Sevilla.

Deníky se shodují v tom, že španělský celek by musel na stadiónu U Nisy předvést lepší výkon, aby si odvezl tři body. "Andaluský tým v Liberci rozhodně neukázal svou nejlepší tvář, nakonec se mu podařilo využít až početní výhodu," shrnuje El Mundo a vyzdvihuje vysoký presink Severočechů.

Dětinské chyby obrany

Konkurenční El País si všímá, že hosté nevydrželi předvádět svou hru celých devadesát minut. "Hráči Sevilly začali zápas ve velkém tempu, ale to brzy opadlo. Čechům se stačilo soustředit na svou oblíbenou taktiku, tedy rychlé protiútoky, kterými chtěli navýšit své brzké vedení."

Nejkritičtěji hodnotí čtvrteční vystoupení Sevilly Marca. "Obrana předváděla dětinské chyby, které mohly přijít hodně draho. Liberec byl naopak smrtící. Nepotřeboval ovládat hru, a přesto si z mála dokázal vytvářet jasné gólové šance."

Podle Marcy bylo klíčové, že domácí dohrávali závěrečné minuty bez vyloučeného brankáře Přemysla Kováře. "Červená karta uvěznila Slovan ve vlastním pokutovém území. (Lukáš) Hroššo přišel na hřiště nerozehřátý a s třesoucíma se rukama, Sevilla zavětřila krev a nakonec udeřila," píše.

Reklama

Související témata: