Hlavní obsah

West Ham zkouší po Mikolandovi také Ličku

OSTRAVA

Dalším českým fotbalistou, který může posílit nováčka Premier League z londýnského West Hamu, je středopolař Mario Lička. Třiadvacetiletý kmenový hráč Baníku Ostrava, jenž na jaře hostoval v italském Livornu, se do britské metropole vypravil na týdenní zkoušku.

Foto: www.fcbanikostrava.cz

Mario Lička (uprostřed)

Článek

Předseda ostravského představenstva Jakub Kahoun pouze potvrdil, že Lička na testy do West Hamu vycestoval. "Je to iniciativa jeho agenta Pasky, který nás požádal, abychom Maria Ličku uvolnili z přípravy. Kromě toho, že jsme mu udělili svolení, to ale celé jde mimo nás," uvedl Kahoun.

Lička má po příchodu kouče Jozefa Jarabinského v Baníku obtížnou pozici. Na podzim vypadl ze sestavy a jaro strávil na hostování v Livornu, odkud se vrátil se zlomenou zánártní kůstkou. Po zranění začal teprve v červenci naplno trénovat, ale Jarabinský s ním do ligového kádru podle všeho příliš nepočítá.

Ve West Hamu se mladší syn trenéra Wernera Ličky pokusí napodobit šťastný příběh Petra Mikolandy, který na zkoušce představitele klubu zaujal natolik, že mu nabídli tříletou smlouvu. Kdyby uspěl i Lička, stal by se po Luďku Mikloškovi a obránci Tomáši Řepkovi už třetím fotbalistou z Ostravy v tradičním londýnském klubu.

Reklama

Související témata: