Hlavní obsah

Rosický je podle Španělů dohodnutý s Atlétikem

MADRID

Španělský deník As opět rozvířil spekulace o příchodu Tomáše Rosického do Atlétika Madrid. Český reprezentant se podle listu dohodl s devítinásobným mistrem Španělska na čtyřletém kontraktu a na Pyrenejský poloostrov by měl zamířit v létě po světovém šampionátu v Německu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Rosický v dresu Borussie Dortmund

Článek

Borussia Dortmund ještě přestup pětadvacetiletého záložníka nepovažuje za hotovou věc, ale obchodní šéf klubu Hans-Joachim Watzke připustil, že Rosického odchod se blíží.

"Ještě před námi neleží žádná nabídka. Ale předpokládám, že to už brzy přijde. Nejde jen o výši odstupného, ale také o způsob jeho splácení," řekl v úterý Watzke agentuře DPA. "Ve Španělsku se už půl roku píše o tom, že je vše dohodnuto. Není žádným tajemstvím, že Tomáš chce odejít. Řekli jsme mu: dohraj tuhle sezónu a uvidíme, jestli přijde rozumná nabídka," uvedl německý funkcionář.

Atlético se obává, že po světovém šampionátu by mohla cena českého špílmachra vystoupat do astronomických výšek. Pokud se dohoda o letním přestupu uskuteční už nyní, tak podle listu As vyinkasuje Dortmund za Rosického deset miliónů eur (přes 280 miliónů korun). Další peníze může získat podle toho, kolik český fotbalista odehraje v Atlétiku zápasů a také na základě výsledků španělského klubu v evropských pohárech.

V minulých týdnech se spekulovalo o tom, že Rosický odejde do Madridu už v lednovém přestupním termínu. Atlético však nemohlo najít s Dortmundem společnou řeč ohledně odstupného, zadlužený německý klub požadoval za svou hvězdu 13 miliónů eur. V polovině ledna Rosický sám prohlásil, že má před sebou poslední půlrok v Borussii, kde má smlouvu do roku 2008. Do klubu přišel před pěti lety za půl miliardy korun.

Reklama

Související témata: