Hlavní obsah

Skácel se zřejmě vedení Hearts znelíbil

Nejlepší střelec Heart of Midlothian Rudolf Skácel seděl při sobotním ligovém duelu s Dunfermline pouze na tribuně. Nejlepší hráč a střelec mužstva, který ve skotské lize nastřílel 16 branek a má velkou zásluhu na druhém místě Hearts v tabulce, se zřejmě znelíbil trenéru Valdasu Ivanauskasovi nebo i litevskému majiteli klubu Vladimiru Romanovovi.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Rudolf Skácel.

Článek

"Jsem zdravotně v pořádku a cítím se dobře. Trenér mě prostě nenominoval. Nijak mi to nezdůvodnil, což ale není pochopitelně jeho povinnost," řekl hráč deníku Právo. Už minulou středu v duelu s Celtikem jen střídal, tehdy nehrál od začátku údajně proto, že ho kouč šetřil. Podle skotských zdrojů prý Skácel naznačil, že chce v létě z Edinburghu odejít, což se majiteli nelíbí. Skácel totiž patří Marseille a v Hearts hostuje.

"Důvody, proč Skácel nehraje, neznám. Otázku jeho setrvání jsme zatím neřešili," uvedl hráčův manažer Pavel Zíka ze Sport Investu.

O Skácela má podle anglických médií velký zájem Southampton, hrající druhou nejvyšší soutěž, který trénuje George Burely. Ten vedl ještě loni na podzim právě Hearts, než ho litevský majitel vyhodil. Skácel zaujal také vedení nového skotského mistra, Celtiku. Zástupci glasgowského klubu sledovali sobotní pražské derby a líbil se jim prý sparťan Kadlec.

Reklama

Související témata: