Hlavní obsah

Rosický jde do Arsenalu, Atlético padlo

PRAHA

Tomáš Rosický je hráčem Arsenalu! V pondělí ráno odletěl ze soustředění reprezentace v Seefeldu do Londýna a pozdě v noci se už vracel jako hráč finalisty letošního ročníku Ligy mistrů. "Všechno se seběhlo velice rychle. V úterý se vyjádřím podrobněji," stihl říct Rosický Právu do telefonu před odletem z Londýna. Ráno už se musí hlásit na tréninku.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Rosický.

Článek

V Londýně nejprve absolvoval zdravotní testy, zatímco jeho manažer Pavel Paska jednal o podmínkách kontraktu. Arsenal s Borussií Dortmund prý už jen dolaďují podmínky platby.

V pondělí večer podle anglických zdrojů podepsal Rosický čtyřletou smlouvu. Arsenal by za něho měl zaplatit částku mezi devíti až deseti milióny euro, kterou nebylo Atlético Madrid schopno garantovat. Rosický působil v Borussii od ledna 2001. Tehdy za něj Sparta dostala téměř půl miliardy korun, takže je stále nejdražším českým fotbalistou.

V dresu Dortmundu vyhrál německý titul, domácí pohár a zahrál si také ve finále Poháru UEFA. V Borussii měl kontrakt do léta 2008. Poslední sezóny Dormund brzdily velké dluhy. Od zimy klub jednal s Atlétikem, v němž měl Rosický připravenou čtyřletou smlouvu.

Měl by se stát režisérem středové řady

"Tohle téma je asi uzavřené," řekl obchodní šéf Borussie Hans-Joachim Watzke listu Westfälischen Rundschau, který cituje ČTK. "Máme dost nabídek, ale Tomáš má vlastní představy," uvedl Watzke.

O tvořivého záložníka měl Arséne Wenger zájem už několikrát, naposledy se o tom hovořilo v zimě, ale nikdy nedošlo k jednáním mezi kluby. Až nyní.

Arsenal udržel francouzského útočníka Thierry Henryho, ale do Turecka má odejít stoper Sol Campbell. Rosický by se měl stát režisérem středové řady. Takový typ hráče Wenger v kádru nemá, i když konkurence je veliká.

Wenger chválí jeho vyváženou hru

O místo ve středové řadě bojují španělský mladík Francesco Fabregas, brazilský defenzívní záložník a mistr světa Gilberto Silva, běloruský tank Alexander Hleb, švédský bojovník Frederik Ljungberg a francouzský exmistr světa Robert Pirés.

Do druhé vlny Wenger stahuje i španělského útočníka José Reyese. "Rosický má velmi vyváženou hru dopředu i dozadu, hraje na velkém prostoru," pochválil Arséne Wenger Rosického.

Reklama