Hlavní obsah

Bývalý kapitán Manchesteru Roy Keane ukončil kariéru

GLASGOW

Bývalý kapitán Manchesteru United Roy Keane oznámil ukončení své fotbalové kariéry. Pětatřicetiletý irský záložník nebude pokračovat kvůli vleklým problémům s kyčlí, které ho v posledním roce provázely. Dlouholetá opora Manchesteru, která na jaře hrála v Celtiku Glasgow, se rozhodla po poradě se svým chirurgem a lékařem skotského klubu.

Foto: archiv

Roy Keane

Článek

"Mám pocit, že jediná možnost je pro mě skončit," uvedl Keane v prohlášení na internetových stránkách Celtiku. V Manchesteru United prožil Keane úspěšných dvanáct let, během nichž anglickému týmu pomohl k sedmi triumfům v domácí soutěži. Navíc se v roce 1999 s Manchesterem radoval z triumfu v Lize mistrů, i když ve finále proti Bayernu Mnichov kvůli disciplinárnímu trestu nehrál.

Ve slavném anglickém klubu skončil loni v listopadu kvůli sporům s trenérem Alexem Fergusonem, které následovaly po neodvysílaném rozhovoru pro klubovou televizi. V něm ostře kritizoval svého spoluhráče za výkon v jednom z ligových utkání. Nové angažmá našel Keane v Celtiku, kde podepsal smlouvu do června příštího roku. Kvůli chronickému zranění však už do další sezony nenaskočí.

Trenér Celtiku Gordon Strachan ocenil přínos záložníka, který pod jeho vedením odehrál jen třináct zápasů. "Bylo fantastické, že jsme ho dokázali přivést do Celtiku, a bylo pro nás ctí s ním pracovat. Navzdory jeho krátkému působení v našem klubu Roy znamenal velký přínos a hrál důležitou roli při úspěších klubu v poslední sezoně," uvedl kouč skotského mistra.

Reklama