Hlavní obsah

Ibrahimovic chce za každou cenu pryč z Juventusu

MILÁN

Švédský fotbalista Zlatan Ibrahimovic chce za každou cenu odejít z Juventusu Turín, který bude kvůli korupci hrát jen druhou italskou ligu. Jeho agent Mino Raiola v rozhovoru pro italský list Gazzetta dello Sport uvedl, že se nebudou rozpakovat jít i do právního sporu. Ibrahimovic přišel do Juventusu v roce 2004 z Ajaxu a má smlouvu ještě na dva roky.

Foto: REUTERS

Zlatan Ibrahimovic ještě v dresu Ajaxu.

Článek

Hodlá však své angažmá ukončit předčasně. "Hledáme cestu dohody, ale pokud to nebude možné, budeme se o to snažit právní cestou," řekl Raiola. Jeho klient nechce po boku Pavla Nedvěda usilovat o okamžitý návrat Juventusu do nejvyšší soutěže. Nepřesvědčila ho ani nedávná slova trenéra Didiera Deschampse který oznámil, že už další hráče neuvolní.

"Už jasně prohlásil, že nemá v úmyslu hrát Serii B, a vůbec svůj postoj nezměnil," zprostředkoval Raiola názory švédského reprezentačního útočníka, o něhož mají zájem milánské kluby Inter a AC. Potrestaný Juventus už v létě přišel o pět opor. Gianluca Zambrotta a Lilian Thuram zamířili do Barcelony, Fabio Cannavaro a Emerson do Realu Madrid a Patrick Vieira přestoupil do Interu Milán.

Turínský tým však bude i po jeho sestupu sponzorovat výrobce sportovního oblečení Nike. Podobně jako další z hlavních sponzorů Tamoil po vynesení trestu vyjednával o nové smlouvě a mluvčí Nike potvrdil, že se na plánech americké společnosti nic nemění.

Reklama