Hlavní obsah

Strach o nejdražšího fotbalistu planety! Stihne Neymar světový šampionát?

Paříž/Praha

Fotbalisté Paris St. Germain se budou muset příští týden obejít v klíčovém odvetném utkání osmifinále Ligy mistrů bez své nejzářivější hvězdy Neymara. A nejen to! Zranění brazilského útočníka z nedělního ligového šlágru proti Marseille (3:0) je vážnější povahy a podle nejčernějších scénářů může Neymar dokonce přijít i o letní světový šampionát v Rusku.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Zraněný Neymar leží na trávníku v ligovém utkání proti Marseille. Jak dlouho bude trvat léčba?

Článek

Šestadvacetiletý Neymar se zranil v 76. minutě poté, co špatně došlápl po souboji s obráncem Bounou Sarrem. Brazilský reprezentant musel opustit hřiště na nosítkách a do zápasu už nezasáhl. Paris St. Germain už sice neměl k dispozici žádné střídání, ale i v deseti zvítězil a v tabulce má čtrnáctibodový náskok před druhým Monakem.

První zprávy lékařů hovořily jen o podvrtnutém kotníku, dodatečná pondělní vyšetření ultrazvukem a magnetickou rezonancí však odhalila navíc vlasovou zlomeninu páté nártní kůstky. Pařížský klub to uvedl na svých oficiálních stránkách bez bližších informací, jak dlouho se bude muset bez své letní posily obejít.

Zraněnému fotbalistovi nyní hrozí operace a podle některých odhadů dvou až tříměsíční pauza. Trenér PSG Unai Emery řekl, že se zatím chirurgickému zákroku hvězda nepodrobí.

"Zatím nebude operován, tahle informace není pravdivá," reagoval Emery na spekulace některých médií, že hvězdný fotbalista bude muset na operační stůl. Do Paříže už přiletěl lékař brazilské reprezentace, aby zranění posoudil, ale konečné slovo o léčbě připadne klubu. "Teď potřebuje hlavně klid a uvidíme, jak se během pár dnů situace vyvine," řekl kouč pařížského klubu.

Technicky skvěle vybavený odchovanec Santosu se po loňském přestupu z Barcelony za rekordních 222 miliónů eur okamžitě stal tahounem pařížského mužstva. V 29 soutěžních duelech této sezóny vstřelil 29 gólů a přidal 17 asistencí.

Mistrovství světa začíná 14. června.

Reklama

Související témata: