Hlavní obsah

Fanoušci se porvali s fotbalisty. Došlo i na pěsti

Další výsledkový nezdar už nevydýchali. Fanoušci druholigového nizozemského klubu Go Ahead Eagles po domácím fiasku (0:4 s De Graafschapem) vtrhli na hřiště a začali se prát s hráči vítězného týmu. Došlo i na údery pěstí mezi jedním příznivcem a obráncem hostujícího mužstva Abenou (číslo 12). Pořadatelé měli plné ruce i nohy práce, celou situaci však po několika minutách vyřešili.

Naštvaní fanoušci napadli hráče

 
Článek

V minulé sezóně kopali nejvyšší nizozemskou ligu, po sestupu to však na rychlý návrat do Eredivisie nevypadá. Fotbalisté G. A. Eagles se trápí. Z posledních sedmnácti duelů vyválčili jen tři výhry a hned jedenáctkrát prohráli. Proto jim patří až 17. příčka mezi dvaceti účastníky ligy.

Další porážku už nerozdýchali někteří fanoušci klubu. Po domácím čtyřgólovém debaklu od De Graafschapu neudrželi nervy a bez okolků napadli fotbalisty hostujícího celku. Došlo na pošťuchování, kopance ve stylu kung-fu a málem i na zápas v boxu. Bek Abena se už chystal čelit hákům a zvedákům od jednoho fandy, nakonec oba rozhněvané kohouty odtrhli pořadatelé s pomocí Abenových spoluhráčů.

Klub se okamžitě od tohoto chování distancoval. „Go Ahead Eagles se hluboce stydí a odsuzuje chování malé části fanoušků. Klub vyvine veškeré úsilí, aby proti odpovědným osobám přijal opatření," napsal po utkání na svých webových stránkách.

Rozčarovaný byl i trenér G. A. Eagles Jan van Staa. „Je velmi nepříjemné, když takovýmto způsobem udeří frustrace fanoušků. Není to pro nás příjemné. Jejich chování nám nepomáhá, naopak, poškozuje nás."

K roztržkám mezi fanoušky došlo už před duelem, který kvůli vhození pyrotechniky na hřiště začal s desetiminutovým zpožděním. Po střetnutí se však rozhořely naplno. Podle nizozemských médií bylo zatčeno sedm výtržníků.

Reklama

Související témata: