Hlavní obsah

Gól si šel vyříkat prezident s rozhodčím přímo na hřiště, u pasu měl pistoli. Vláda zastavila ligu

Soluň/Praha
Aktualizováno

Jako na Divokém západě. Prezident slavného řeckého klubu PAOK Soluň vtrhl na hřiště s pistolí u pasu. Na trávník si šel vyříkat s rozhodčím, proč neplatil v úplném závěru gól jeho týmu ve šlágru řecké ligy s AEK. Na hřiště vběhli i fanoušci a sudí utkání předčasně ukončil. Arbitr nakonec verdikt změnil, branku uznal, ale utkání se po zmíněných incidentech nedohrálo. V Řecku se teď kvůli incidentu až do odvolání nebude hrát nejvyšší fotbalová soutěž. Vláda zastavila superligu den po zápase.

Majitel klubu vtrhl na hřiště i s pistolí

 
Článek
Fotogalerie

Neuznaný gól ve šlágru ligy, kdy hraje druhý celek tabulky s lídrem, vždycky budí emoce, ať se hraje kdekoliv. Tentokrát to ale překročilo únosné meze. PAOK v úplném závěru vstřelil soupeři branku, která ale neplatila, a verdikt odstartoval peklo na stadiónu. Na hřiště vtrhli rozezlení fanoušci, stejně jako prezident PAOKu Ivan Savvidis. Ten navíc s pistolí u pasu a hrozilo, že poteče krev.

Prezident řeckého klubu byl vzteky bez sebe, nikdo jej nemohl zastavit. Na hřiště vtrhl spolu se svojí ochrankou, v pouzdře se mu u pasu houpal revolver. Savvidis, který se označuje za blízkého přítele ruského prezidenta Vladimira Putina, nejdřív podle médií napadl funkcionáře AEK Vasilia Dimitriadise a následně křičel na sudího Kominise: "Jste mrtvý muž."

Podle řeckých médií po zhruba dvou hodinách sudí změnil názor a branku uznal, utkání však již nepokračovalo. PAOK každopádně na sociálních sítích zveřejnil informaci, že zápas skončil jeho vítězstvím 1:0.

"Takový extrém volá po přísném opatření," uvedl řecký ministr pro kulturu a sport Jorgos Vassiliadis. Dodal, že obrázky ozbrojených lidí na hřišti poškozují PAOK i celý sport. "Nedovolíme nikomu, aby nás odvrátil od naší cesty (vyčistit sport), i kdyby po konzultacích s UEFA musely přijít tvrdé tresty," dodal.

Prokuratura vydala na rusko-řeckého obchodníka Savvidise zatykač, jenž se týká jeho průniku na hřiště, ale ne faktu, že byl ozbrojen.

Liga je navíc kvůli incidentu zastavena. "Rozhodli jsme se přerušit ligovou soutěž. Nerozběhne se do té doby, než bude jasný rámec, na kterém se všichni shodnou a který stanoví jasné podmínky a pravidla," avizuje Vassiliadis. Své kroky konzultovala řecká vláda s evropskou fotbalovou unií UEFA.

Reklama

Související témata: