Hlavní obsah

Po incidentu s ozbrojeným šéfem se znovu bude v Řecku hrát

Po téměř třech týdnech se o víkendu znovu rozběhne řecká fotbalová liga, kterou vláda přerušila poté, co během vyhroceného zápasu s AEK Atény vtrhl na hřiště ozbrojený majitel PAOK Soluň Ivan Savvidis. Obnovení soutěže dnes oznámili její představitelé.

Majitel klubu vtrhl na hřiště i s pistolí

 
Článek

Podle řeckých médií všech šestnáct účastníků ligy souhlasilo, že se bude řídit opatřeními, kterými ministerstvo sportu podmínilo pokračování sezóny. Za tři případy násilí v jednom ročníku nyní hrozí týmům automatický sestup, potrestány mohou být i za to, když jejich představitelé budou ve svých vyjádřeních podněcovat k násilí. Za bezpečnost na stadiónech budou plně zodpovědné kluby, přímo na zápasech však budou přítomni i policisté.

Řecký fotbal má dlouhodobé potíže s výtržnostmi fanoušků a násilím při zápasech, po posledních událostech se však do věci vložila i vláda a FIFA pohrozila zemi vyřazením z mezinárodních soutěží.

V únorovém utkání fanoušci PAOK zranili hozenou rolí papíru trenéra Olympiakosu Pireus. Soluňský klub za to přišel o tři body, které však po odvolání získal zpět. Následně v dalším důležitém duelu proti AEK vtrhl na hřišti jeden z nejbohatších Řeků a vlastník PAOK Ivan Savvidis a protestoval u rozhodčích kvůli neuznané brance, za pasem měl při tom pistoli.

Reklama

Související témata: