Hlavní obsah

Mourinho měl o Čecha strach, Hunt se prý jen smál

LONDÝN

Značně rozčilený byl po sobotním zápase anglické Premier League trenér a manažer fotbalistů Chelsea Londýn José Mourinho. V zápase s Readingem mu totiž soupeř zranil oba brankáře včetně české reprezentační jedničky Petra Čecha. Ten utrpěl zranění hlavy už v první minutě zápasu po kolizi s dobíhajícím útočníkem Stephenem Huntem, zatímco Cudicini se v závěru zranil v mlýnici před brankou.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

Mourinho uznal, že v druhém případě šlo o nezaviněnou nehodu, ale v případě Čecha byl nekompromisní. "Viděl jsem oba incidenty ještě jednou v televizi a byl mezi nimi velký rozdíl. Ten druhý byl smolný, ale v tom prvním šlo o něco úplně neuvěřitelného. Brankář má v rukou míč, je na zemi, a útočník nemá šanci míč zasáhnout. Přesto ho trefí kolenem do tváře! Jedna věc je, když si někdo zlomí ruku nebo nohu, ale zranění hlavy patří ve sportu vůbec k těm nejnebezpečnějším," rozčiloval se.

Hunt se prý jen smál

"Pokud Petr nemá na hlavě žádnou zlomenou kost, tak má velkou kliku. V šatně byl úplně mimo a musel do nemocnice. Netvrdím, že byl úmysl poslat mého brankáře do nemocnice. Ale bylo to něco naprosto stupidního a odpovědní lidé by se tím měli zabývat stejně jako v případě trestu pro Bena Thatchera," připomněl Mourinho brutální faul hráče Manchesteru City.

"Často je k vidění, kdy dobíhající hráči brankáře přeskočí, nebo se mu snaží vyhnout. Ale těžko může ospravedlnit to, že ho trefí kolenem do hlavy. Navíc se hned po incidentu zvedne a směje se na nás. To moc nesvědčilo o tom, že by jej ten zákrok nějak mrzel," neměl portugalský kouč pro Hunta jediné pozitivní slovo.

Hunt: Chtěl jsem jen zasáhnout míč

Útočník Readingu se však po zápase hájil tím, že chtěl jen zasáhnout míč. "Stoprocentně jsem se soustředil na to, abych získal míč. Doufám, že Petr Čech není vážně zraněný a snad bude brzy v pořádku," tvrdil Hunt novinářům.

Svého svěřence se zastal i manažer Readingu Steve Coppell. "Byla to první minuta zápasu a kluci do toho hned vlítli. Trávník byl navíc trochu kluzký, špatně se na něm pohybovalo. Na sto procent jsem si jistý, že tam nebyl žádný úmysl. ´Hunty´se určitě nesnažil brankáře zranit. Rozhodčí byl blízko a celé to viděl, vždyť mu nedal ani kartu," řekl.

Coppell také reagoval na komentáře Mourinha. "José prohlásil něco na ´Huntyho´adresu, ale pokud se v tu chvíli opravdu smál, určitě se nesmál tomu co se stalo. Nikdo v našem klubu nechce nikoho zranit. Zaručuji, že žádný z mých hráčů se nesměje tomu, když někoho zraní," dodal na závěr.

Reklama

Související témata: