Hlavní obsah

Griezmann je blízko přestupu do Barcelony, Atlético se zlobí

Hurá za Messim. Francouzský fotbalový útočník Antoine Griezmann je blízko přestupu z Atlética Madrid do Barcelony. Katalánský velkoklub už podle španělského tisku informoval svého rivala z hlavního města, že za smluvně danou částku 100 milionů eur (2,6 miliardy korun) sedmadvacetiletého kanonýra vykoupí z kontraktu. Atlético si na postup Barcelony stěžuje.

Foto: Susana Vera, Reuters

Francouzský fotbalový útočník Antoine Griezmann je blízko přestupu z Atlética Madrid do Barcelony.

Článek

O letním Griezmannově odchodu na Camp Nou se spekuluje už delší dobu a jednání podle všeho postoupila do konečné fáze. Prezident Barcelony José Maria Bartomeu se v pondělí sešel s hráčovým agentem a sdělil, že je jeho klub připraven vykoupit Griezmanna ze smlouvy platné do roku 2022.

Atlético chování bohatších rivalů rozzlobilo. "Už jsme z toho přístupu Barcelony otrávení. Mluvit o budoucnosti hráče s platným kontraktem jen pár dnů před finále Evropské ligy ukazuje naprostý nedostatek respektu k Atléticu Madrid a jeho fanouškům," uvedl na klubovém webu šéf madridského celku Miguel Ángel Gil Marín.

Atlético je v tabulce španělské ligy druhé za již jistým mistrem Barcelonou a za týden ho čeká finále Evropské ligy proti Marseille. "Už jsme Barceloně řekli před několika měsíci, že Griezmann není na prodej a nebudeme vyjednávat. Dal jsem Bartomeuovi najevo, že jeho nevhodné chování ohrožuje integritu soutěže, protože jsme bojovali o titul a Barcelona naháněla jednoho z nejdůležitějších hráčů našeho týmu," dodal Gil Marín.

Griezmann hraje za Atlético od roku 2014, kdy přišel ze San Sebastianu. Nejlepší střelec předloňského mistrovství Evropy by měl patřit k největším hvězdám blížícího se světového šampionátu v Rusku.

Reklama

Související témata: