Hlavní obsah

Jak zlepšovat svého Virtuálního profesionála?

Včera nám Mika Takla, jeden z producentů FIFA 10 pro Xbox 360/PS3, v rámci svého příspěvku představil inovativní a jedinečnou funkci FIFA 10 - Virtuální profesionál. Dnes nám něco poví o tom, jak své virtuální alterego trénovat.

Foto: FIFA 10 Team

Na tréninkovém hřišti si budete moci odemykat nové úspěchy i dovednosti.

Článek

„Jak jsem již zmínil dříve, jedním z našich dalších cílů bylo umožnit uživatelům rozvíjet jejich fotbalistu a hrát s ním napříč celou FIFA 10. Jinými slovy, aby s ním mohli absolvovat jak čtyři kompletní sezóny v Sezónách Be A Pro, zařadit ho do týmu v průběhu kariéry v Manažerském režimu nebo za něj hrát v režimech Výkop, Turnaj a Lounge. Využít a rozvíjet ho budete moci i online v několika specifických režimech, k nimž se dostanu za chvíli, a pokud si nevyberete jiného borce, bude vám k dispozici i k tréninku na Tréninkovém hřišti.

Ve všech režimech lze odemknout úspěchy EA SPORTS™ Football World k vylepšování hráčových dovedností. Jedná se o takové úkoly, které musíte splnit. Celkem jde o více než 200 úspěchů, přičemž odměna za jejich dosažení je přímo úměrná náročnosti. Například svou koncovku si můžete vylepšit vstřelením různých typů gólů, přihrávky asistencemi při akcích spoluhráčů nebo obranné zákroky opakovaným bezchybným odebráním míče. Samozřejmě kvůli skutečnosti, že každý hráč disponuje celkem 28 vlastnostmi, je vše mnohem složitější a spektrum úspěchů je velmi široké – učení parádiček, vykopnutí míče z brankové čáry nebo nejrychlejší reakce na odraz míč od tyče jsou jen několika málo příklady toho, co budete potřebovat, aby se váš profík zařadil mezi ty skutečně nejlepší.

Vedle nových vlastností můžete pro hráče odemykat i nové dovednosti, oslavy gólů a části výstroje. Mezi dovednosti patří například „Dlouhý aut“, který je tradičně nebezpečnou zbraní Roryho Delapa ze Stoke City, nové ovládání „Vyspělá technika“, stejně jako tradiční hity „Střela vnějším nártem“, „Silná hlavička“ a „Čich na góly“. Ať už budete usilovat o novou dovednost, triumfální postoj se zvednutou rukou po vstřeleném gólu nebo zářivé zlaté kopačky, každá z těchto věcí k odemknutí udělá z vašeho Virtuálního profesionála originál.

Je celkem normální, že ne všichni mají na vylepšování vlastních hráčů tolik času. Proto jsme se výrazně zaměřili na to, aby rozdíl mezi nově vytvořenými fotbalisty těch, kdo hrají více a méně, nebyl příliš extrémní. A to nejen proto, aby měli začínající hráči větší šanci, ale také protože se domníváme, že hlavním důvodem pro úspěch na hřišti by měla být především šikovnost uživatele, nikoli doba, jakou u hry tráví. Pokusili jsme se rovněž vyvážit efekty fyzických parametrů. Této změny si všimnete při vytváření fotbalisty v souvislosti s jeho postavou. Jako dvoumetrový čahoun tedy nebudete patřit mezi největší rychlíky (sorry, Usaine Bolte!), naproti tomu menší chlapík to bude mít těžší v osobních soubojích. Průběh své kariéry můžete kdykoli změnit přechodem na novou herní pozici. Zjistíte například, že z vás asi nebude střelecká hvězda a tak bude lepší zkusit to na krajním beku.

O rozvíjení postavy fotbalisty bychom si mohli povídat ještě hodně dlouho, ale chci zmínit ještě jednu věc, ovlivňující jeho schopnosti, totiž aktuální formu. Všechny zápasy vašeho profíka jsou pečlivě monitorovány a statistiky z několika posledních zápasů slouží zápas od zápasu jako podklad pro udílení malých bonusů za formu. Čili není to jen o vylepšování vlastností fotbalisty, ale také o vyrovnanosti jeho výkonů.“

Děkujeme Mikovi za druhu část jeho blogspotu, zítra si od něj necháme představit další jedinečnou nabídku FIFA 10, a to Mistrovství světa profesionálních klubů!

Dáme FIFA 10?

FIFA 10 je již v prodeji. Nejlepší fotbalový simulátor je dostupný na PC, PLAYSTATION®3, Xbox 360™, Nintendo Wii™, PlayStation®2, Nintendo DS™, PSP® (PlayStation®Portable) a mobilních telefonech. Originální verze pro PC, PS3 a X360 obsahuje český dabing v podání Jaromíra Bosáka a Petra Svěceného!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.