Hlavní obsah

A zase miliarda. Barcelona na posilách rozhodně nešetří

Barcelona

Miliardu, méně za posilu nedáme. Tímhle heslem se snad letos v létě řídí fotbalová Barcelona, když si kupuje nové hráče. Nejdřív se Katalánci práskli přes kapsu, když angažovali brazilského záložníka Arthura, pak si pořídili za o chlup menší sumu obránce Clémenta Lengleta ze Sevilly a třetím miliardových chlapíkem do party je nyní brazilský záložník Malcolm z francouzského Bordeaux. Za jednadvacetiletého křídelníka zaplatí klub z Camp Nou 42 miliónů eur, tedy 1,08 miliardy. Hráč podepsal smlouvu na pět let.

Foto: Albert Gea, Reuters

Fotbalová Barcelona získala do svých služeb brazilského záložníka Malcoma.

Článek
Fotogalerie

Rodák ze Sao Paula, celým jménem Malcom Filipe Silva de Oliveira, ještě musí ve středu projít lékařskou prohlídkou a následně s týmem vyrazí na turné do USA.

Odchovanec Corinthians už jako sedmnáctiletý pravidelně nastupoval v brazilské lize a pomohl týmu k titulu. V 18 letech přestoupil do Bordeaux, kde se ihned zařadil do základní sestavy.

V mužstvu Girondins strávil Malcom dvě a půl sezóny. V uplynulém ročníku vstřelil 12 ligových branek, přidal šest asistencí a patřil k nejlepším hráčům francouzské soutěže.

Reklama

Související témata: