Hlavní obsah

Atlético - Barcelona 1:1Barcelona zachránila bod s Atlétikem v 90. minutě, Real dostal nařezáno

Madrid
Aktualizováno

Barcelona remizovala v přímém souboji o čelo španělské fotbalové ligy s Atléticem Madrid 1:1 a zůstává první. Katalánci vyrovnali gólem Dembélého z 90. minuty. Fotbalisté Realu Madrid po čtyřech vítězstvích pod vedením nového trenéra Santiaga Solariho poprvé prohráli, Eibaru podlehli na jeho hřišti 0:3.

Foto: Paul White, ČTK/AP

Ousmane Dembélé z Barcelony oslavuje svůj gól proti Atlétiku Madrid s Lionelem Messim.

Článek
Fotogalerie

Ve šlágru mezi prvním a třetím týmem La Ligy bylo k vidění osm žlutých karet, nervózní utkání ale mnoho šancí nenabídlo. Atlético se dostalo do vedení po rohovém kopu v 77. minutě, kdy si Griezmannův přetažený centr našel na zadní tyči Costa a hlavou dal první ligový gól v sezoně.

Barcelona ale neprohrála s Atléticem ani 17. ligové utkání v řadě. V poslední minutě řádné hrací doby si střídající Dembélé zasekl míč ve vápně a přízemní střelou překonal padajícího Oblaka.

Katalánský velkoklub udržel svého soupeře o bod na druhém místě. Oba ale může přeskočit Sevilla, kterou zápas 13. kola proti Valladolidu teprve čeká.

Eibar proti Realu poprvé zahrozil už ve třetí minutě, Kikeho dalekonosný pokus ale Courtois fantasticky vytáhl konečky prstů na tyč. Po čtvrthodině hry už domácí otevřeli skóre, když belgický gólman sice opět vychytal Kikeho, ale na následnou Escalanteho dorážku už nestačil. Real tak inkasoval v 11. venkovním ligovém utkání v řadě, což je jeho nejdelší série od sezony 2003/4.

Foto: Vincent West, Reuters

Zničený Sergio Ramos po debaklu Realu Madrid na hřišti Eibaru.

Vincent West

Po změně stran přidali domácí v 52. a 57. minutě další dvě branky a připsali si historicky první výhru nad Realem. Nejprve obral Cucurella o míč na hraně šestnáctky chybujícího Odriozolu a předložil míč do gólové pozice Enrichovi a následně zvýšil na 3:0 po další Cucurellově přihrávce aktivní Kike.

Foto: Vincent West, Reuters

Výmluvné gesto Toniho Kroose po druhé trefě Eibaru do sítě Realu Madrid.

Vincent West

Baskický celek si do konce utkání vytvořil řadu dalších šancí, výsledek už se ale nezměnil. "Bílý balet" poprvé od ročníku 2003/4 prohrál v jedné sezoně La Ligy tři utkání o tři a více branek.

Španělská fotbalová liga - 13. kolo
Eibar - Real Madrid 3:0 (16. Escalante, 52. Enrich, 57. Kike)
Valencie - Vallecano 3:0 (35. a 61. Mina, 76. Gameiro)
Huesca - Levante 2:2 (23. Rivera, 52. Etxeita - 45. Roger, 74. Boateng)
Atlético Madrid - FC Barcelona 1:1 (77. Costa - 90. Dembélé)

Reklama

Související témata: