Hlavní obsah

Ramos prý dvakrát porušil dopingová pravidla! Podniknu právní kroky, hrozí kapitán Realu

Kapitán fotbalistů Realu Madrid Sergio Ramos podle německého deníku Der Spiegel porušil dvakrát antidopingová pravidla, za což nebyl potrestán. Španělský stoper to vehementně popřel a hrozí právními kroky.

Foto: Vincent West, Reuters

Zničený Sergio Ramos po debaklu Realu Madrid na hřišti Eibaru.

Článek

Spiegel s odkazem na platformu Football Leaks tvrdí, že po loňském finále Ligy mistrů proti Juventusu Turín (4:1) měl Ramos při kontrole v odevzdaném vzorku stopy kortizonového preparátu dexametazonu, jenž je při soutěži zakázaný. Nález nevedl k disciplinárnímu řízení, neboť vinu na sebe vzal lékař Realu.

K druhému Ramosovu porušení pravidel údajně došlo letos v dubnu po ligovém utkání v Málaze, kdy navzdory opakovanému upozornění komisaře šel zkušený dvaatřicetiletý obránce nejprve do sprchy a až poté se podrobil kontrole. Ramos tehdy údajně na dotaz španělské antidopingové agentury uvedl, že mu komisař sprchu povolil. I tento případ tak podle Spiegelu vyšuměl do ztracena.

Zkušený španělský obránce po sobotní ligové porážce 0:3 v Eibaru uvedl, že se německý list snaží očernit jeho image a kariéru. "Jsem v klidu, i když to bolí. Byl jsem testován dvěstěpadesátkrát, třistakrát v kariéře a nikdy jsem se proti dopingovým pravidlům neprovinil. Podniknu právní kroky," řekl Ramos. Za svou oporu se postavil i klub a porušení pravidel popřela také evropská fotbalová unie UEFA.

Reklama

Související témata: