Hlavní obsah

Sevilla - Valladolid 1:0Vaclík udržel čisté konto a Sevilla je v lize první

Aktualizováno

Fotbalisté Sevilly s českým reprezentačním brankářem Tomášem Vaclíkem se v tabulce španělské lize posunuli na první místo před Barcelonu. Nad Valladolidem doma v nedělním 13. kole zvítězili 1:0, gól dal po půlhodině hry André Silva. V tomto ligovém ročníku skóroval už poosmé.

Článek

Vaclík čelil v utkání pěti střeleckým pokusům. V samém závěru se zaskvěl zneškodněním Ünalovy nebezpečné střely a udržel tak čtvrté čisté konto v La Lize. Hosté potvrdili pozici nejméně skórujícího týmu v soutěži, ve 13 zápasech vstřelili pouze devět gólů.

Sevilla využila sobotní remízy Barcelony s Atléticem Madrid a na prvním místě má před katalánským velkoklubem náskok jednoho bodu.

Espaňol nezvládl domácí utkání proti Gironě a prohrál 1:3. Dvěma góly v rozmezí dvou minut se v úvodu blýskl Stuani. Uruguayský útočník dal v 11 zápasech deset branek a vystřídal v čele tabulky střelců největší hvězdu španělské ligy Lionela Messiho. Ve druhé půli snížil barcelonský klub zásluhou Iglesiase, ale v závěru přidal třetí trefu hostů Doumbia.

Espaňol prohrál podruhé za sebou a na první Sevillu ztrácí pět bodů. Girona se díky výhře dotáhla bodově na šestý Real Madrid.

Španělská fotbalová liga - 13. kolo
Bilbao - Getafe 1:1 (67. Nolaskoain - 77. Mata)
FC Sevilla - Valladolid 1:0 (30. Silva)
Espaňol Barcelona - Girona 1:3 (74. Iglesias - 4. a 6. Stuani, 90. Doumbia)
Villarreal - Betis Sevilla 2:1 (52. Gerard, 54. Chukwueze - 90. Lo Celso)

Reklama

Související témata: