Hlavní obsah

Fantastická kariéra končí! Fotbalový mistr světa a Evropy přišel se zásadním oznámením

Tokio

Konec! Fotbalový mistr světa i Evropy Fernando Torres uzavřel kariéru naplněnou důležitými góly a velkolepými triumfy na klubové scéně i s reprezentací Španělska. Pětatřicetiletý bývalý útočník Atlética Madrid, Liverpoolu a Chelsea, který nyní působí v japonském celku Sagan Tosu, o tom informoval na sociální síti twitter.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Chelsea Fernando Torres

Článek
Fotogalerie

"Mám důležité oznámení. Po osmnácti skvělých letech přišel čas skončit s fotbalem," napsal někdejší španělský reprezentant. Víc o ukončení kariéry promluví v neděli na tiskové konferenci v Tokiu.

Torres je odchovancem Atlética Madrid, za které během dvou angažmá v letech 2001 až 2007 a 2015 až 2018 nastřílel přes sto branek. Vedle postupu do nejvyšší soutěže v roce 2002 si s ním před třemi lety zahrál i ve finále Ligy mistrů. Z mateřského klubu, s nímž loni vyhrál Evropskou ligu, před rokem odešel do japonského celku Sagan Tosu.

Foto: marca.com

Fernando Torres byl nejmladším kapitánem Atlétika, v Madridu teď zkusí restartovat svou kariéru.

Torres má také za sebou působení v AC Milán, Liverpoolu a Chelsea, se kterou v roce 2012 vyhrál Ligu mistrů a v následující sezoně přidal triumf v Evropské lize. Ve španělské reprezentaci Torres odehrál 110 zápasů a s 38 brankami je třetím nejlepším střelcem národního týmu za Davidem Villou (59) a Raúlem (44).

Foto: marca.com

Fernando Torres byl nejmladším kapitánem Atlétika, v Madridu pak zkoušel restartovat kariéru.

Na Euru 2008 jeho gól rozhodl finále s Německem a při triumfu na evropském šampionátu v roce 2012 byl spolu s pěti dalšími hráči nejlepším střelcem turnaje. Torres nechyběl ani u vítězství na mistrovství světa v roce 2010.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fernando Torres z Chelsea sleduje Lukáše Váchu ze Sparty (vpravo).

Reklama

Související témata: