Hlavní obsah

Neymar není dobrým příkladem! šéf La Ligy doufá, že Brazilcův návrat do Španělska se nakonec neuskuteční

Madrid/Praha

Dění kolem brazilského fotbalisty Neymara a jeho případný návrat do Barcelony z francouzského PSG nenechává chladným španělské fanoušky. K přestupové mýdlové opeře se nyní vyjádřil i samotný šéf La Ligy Javier Tebas. Sedmadvacetileté hvězdě PSG se jeho slova líbit rozhodně nebudou. Tebas doufá, že Neymarova cesta zpět na Pyrenejský poloostrov se nakonec konat nebude. Podle něj není fotbalistovo chování dobré pro celou soutěž.

Foto: Leo Correa, ČTK/AP

Brazilský fotbalista Neymar odpovídá novinářům na otázky v kauze údajného znásilnění, z něhož ho obvinila modelka Najila Trindadeová.

Článek

Neymar si odchod z Barcelony vydupal v létě 2017 a přestupová částka, která za Brazilce putovala z Paříže do Katalánska, trhala rekordy. Po dvou letech se situace otočila o 180 stupňů a hvězdný fotbalista podle všeho netouží po ničem jiném než po návratu na Camp Nou.

Takový scénář se však nezamlouvá nejen některým příznivcům španělského velkoklubu. Nelíbí se ani šéfovi La Ligy Javieru Tebasovi. „Neymar není dobrým příkladem, jeho návrat by uškodil celé lize," nechal se slyšet pro rozhlasovou stanici Onda Cero.

„Vždy chceme, aby ligu hráli ti nejlepší hráči. V případě Neymara se ale vše točí kolem toho, jestli hráč provedl toto nebo tamto. V La Lize hodně pracujeme na tom, aby vše stálo na určitých hodnotách. Tu image, kterou jsme si vybudovali, nechceme měnit," nešetřil Tebas kritikou na adresu útočníka PSG.

Pro Brazilcův příchod zpět se před nějakou dobou vyslovil Lionel Messi. Neymar nastupoval za Barcelonu mezi lety 2013 až 2017. Ve 186 duelech nasázel do sítě soupeřů 108 gólů a s katalánským klubem vyhrál dvakrát ligový titul, třikrát Španělský pohár a jednou Ligu mistrů.

Reklama

Související témata: