Hlavní obsah

Wow, to je hráč! Odepisovaný talent teď vládne Španělsku. Real Madrid se může těšit

Madrid/Praha

S vizitkou zázračného supertalentu přestoupil v pouhých šestnácti letech do Realu Madrid, jenže mezi smetánku v královském klubu nikdy neprorazil a když začal své putování po štacích na hostování, zdálo se, že norský záložník Martin Ödegaard velké ambice nikdy nenaplní a stane se tuctovým hráčem. Jenže časy se mění a z rodáka z Drammenu se stal opět velký hit.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Martin Ödegaard během utkání s Alavesem

Článek

Ač jeho jméno koluje v povědomí fotbalových fanoušků už řadu roků, historicky nejmladšímu střelci a debutantovi v norské reprezentaci je teprve 20 let a během současného hostování v San Sebastianu náramně pookřál.

Ve španělsku na něj pějí média chválu a po čtvrteční ligové výhře nad Alavesem 3:0 se dostal na titulní stánky sportovních periodik. Po šesti kolech má na svém kontě blonďatý středopolař dva góly, fanoušky ale dostávají do kolen především jeho famózní přihrávky a kličky, které vytáhly San Sebastian až na druhou příčku tabulky jen o bod za Real Madrid.

Fandové po celém světě nyní obdivují jeho parádní kousek ze čtvrtečního zápasu, který vedl k úvodnímu gólu. Ödegaard se nejprve efektně zbavil jednoho protivníka v osobním souboji a následně mezi třemi dalšími hráči soupeře naservíroval geniálně přesný pas do běhu Mikelu Oyarzabalovi, který pohodlně skóroval.

„Byla to bezpochyby přihrávka sezony," vychvaluje například Norův pas španělský deník AS.

Známý fotbalový reportér Sid Lowe z britského deníku The Guardian dokonce označil Ödegaarda za nejlepšího hráče dosavadního průběhu sezony ve Španělsku

„Tak to byla od Ödegaarda neskutečná paráda. Wow. To je hráč! Bezpochyby nejlepší v této sezóně La Ligy. Nádhera," rozplýval se Lowe na twitteru.

Norský talent má strávit tento ročník na hostování v San Sebastianu, ale každým zápasem se nyní přibližuje triumfálnímu, a pro mnoho fanoušků už dost nečekanému, návratu do Realu Madrid.

Reklama

Související témata: