Hlavní obsah

Rána pro hvězdného obránce Realu Madrid. Člen jeho rodiny zemřel kvůli koronaviru

Madrid/Praha

Hvězda Bílého baletu v slzách. Příbuzný obránce Realu Madrid Nacha Fernándeze po krátkém boji podlehl ve Španělsku nemoci Covid-19. Smutnou zprávu o smrti jednoho ze starších členů rodiny přiznal v rozhovoru pro španělský deník bratr Nacha Alex Fernández, který je fotbalistou Cádizu. Z rozhovoru dále vyplývá, že je nejspíš nakažený širší okruh celého jejich příbuzenstva.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid se na začátku března rozcvičovali před utkáním 27. kola proti Betisu Sevilla. Pár dní poté byla španělská liga přerušena kvůli pandemii koronaviru.

Článek

Podle posledních údajů je ve Španělsku téměř 30 000 případů nákazy novým typem koronaviru. Země hlásí už přes 1 800 obětí nemoci, která se z Číny přes Itálii postupně rozšířila po celé Evropě.

Nemoci podlehl i starší člen rodiny fotbalisty Realu Madrid a bývalého reprezentanta Nacha Fernándeze. V rozhovoru pro španělský deník Diario de Cádiz to řekl jeho bratr Alex. „V této zvláštní situaci jsme všichni společně. Snažím se to přijmout nejlepším možným způsobem společně s celou rodinou," řekl místním novinám.

"Naši příbuzní v Madridu byli pozitivně testováni a jeden ze starších členů bohužel nemoci podlehl," fotbalista dodal, že zbytek rodiny zůstává doma a v současné chvíli je v bezpečí. „Stalo se něco, co jsme si nikdy nedokázali představit, že přijde. Všichni si voláme, ale budeme muset zůstat minimálně dva týdny doma," řekl Fernández.

Reklama