Hlavní obsah

Španělská fotbalová federace nabídne doktorům hotel a personál

Španělská fotbalová federace (RFEF) nabídla zdravotnickým složkám pro boj s pandemií koronaviru ubytovací zařízení národního týmu a část personálu. Klubům chce zase kvůli přerušení soutěží poskytnout finanční pomoc. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Vincent West, Reuters

Koronavirus zastavil fotbalový život i v Bilbau.

Článek

"Hotel reprezentačního mužstva je k dispozici jako nemocnice či jako místo pobytu pro zdravotníky. Nabízíme i pomoc psychologů a fyzioterapeutů," řekl předseda RFEF Luis Rubiales na tiskové konferenci.

Rubiales také španělským klubům přislíbil finanční pomoc. Kvůli šíření nového typu koronaviru se španělské soutěže přerušily na neurčito. Federace plánuje vytvořit úvěrový limit v hodnotě 500 milionů eur (přes 13,5 miliardy korun) pro kluby, které nebudou schopny nárokovat si plnou částku za televizní práva. Peníze by pak federaci splácely pět let.

"Chceme si sednout s vedením La Ligy a promluvit si o problémech, kterým některé týmy budou čelit. Mé poselství tvoří sjednocení, naději, disciplínu. Od nejskromnější až po nejelitnější fotbal posíláme vzkaz podpory. Společně virus zastavíme," uvedl Rubiales.

Španělsko je po Itálii druhou nejhůře zasaženou zemí v Evropě. Onemocněním Covid-19 se nakazilo přes 47,5 tisíce lidí, zemřelo jich téměř 3500.

Reklama

Související témata: