Hlavní obsah

Fotbalisty ve Španělsku čekají před návratem k tréninku testy

Španělské ministerstvo sportu schválilo plány fotbalové ligy, která chce všechny hráče před návratem k tréninku v klubech otestovat na koronavirus. To by mělo být prvním krokem k případnému červnovému restartu sezony, jež byla v polovině března přerušena kvůli šíření nákazy.

Foto: Sport.cz

Obránce Atlética Madrid Kieran Trippier.

Článek

Sportovci se ve Španělsku mohou vrátit k individuálnímu tréninku ve sportovních centrech od pondělí. Až dosud se kvůli přísným karanténním opatřením v zemi museli připravovat výhradně doma, zahájené uvolňování restrikcí to ale změní. Týmový trénink v klubech zatím povolen není.

Zástupci ministerstva sportu, fotbalové ligy, svazu, hráčské asociace a předních klubů dnes jednali o pravidlech, podle nichž se mohou začít připravovat na případné pokračování sezony. Ministerstvo mimo jiné schválilo, aby testy mohli provádět kluboví lékaři.

Po návratu k individuálním tréninkům může v další fázi navázat skupinový trénink maximálně osmi lidí, dalším krokem už bude příprava celého týmu. Ta musí trvat minimálně dva týdny, než bude možné zahájit sezonu. Ve španělské lize zbývá dohrát jedenáct kol, v plánu je i finále poháru.

Reklama

Související témata: