Hlavní obsah

Eto’o po výhře nad Realem: Nikdy bych neodmítl kopat penaltu

Útočník katalánského klubu Barcelona Samuel Eto’o byl jednou z hlavních postav slavného El Clásica mezi Barcelonou a Realem Madrid. Nejdříve neproměnil pokutový kop, poté ale úvodní brankou střetnutí zařídil výhru svého týmu. „Naše vítězství je krokem vpřed,“ řekl Kamerunec po zápase. Rozhodnutí kopat pokutový kop by však neměnil.

Článek

Už před zápasem byla Barcelona velkým favoritem. Přesto se podařilo Realu vzdorovat katalánskému týmu dlouho. V brance Bílého baletu se totiž překonával Iker Casillas, jenž zneškodnil dokonce i penaltu Samuela Eto’a v 69. minutě. Přesto musel lovit míč ze své sítě dvakrát. Nejdříve ho překonal právě Eto’o a v nastaveném čase přidal druhý gól Messi.

Podle konečného výsledku by se přesto mohlo zdát, že si Barcelona se svým klasickým rivalem poradila snadno. To si ale nemyslí kouč Barcelony Pepe Guardiola. „Ne, ne, ne. Real Madrid je Real Madrid. Je plný skvělých hráčů té nejlepší úrovně. Právě teď nejsou ve formě, ale já k nim stále cítím velký respekt,“ prohlásil po zápase.

„Přesto jsme si vítězství zasloužili, ve druhém poločase jsme hráli velmi dobře a dokázali jsme eliminovat rychlé protiútoky soupeře,“ citovala stránka goal.com kouče, jenž však vítězství nepřeceňuje. „Je sice příjemné, že se nám podařilo porazit Real Madrid, přesto to znamená pouze to, že jsme večer měli o tři body víc,“ dodal Guardiola. Barcelona má v čele tabulky po patnácti odehraných zápasech osmibodový náskok před druhou Valencií.

Zápas bolel hlavně Messiho

Útočník Barcelony Samuel Eto’o byl jedním z nejdůležitějších postav zápasu. Nejdříve neproměnil penaltu, přesto prvním gólem zápasu v 83. minutě otevřel skóre. „Nikdy bych neodmítnul kopat pokutový kop. Až bude znovu příležitost zahrávat penaltu, opět půjdu,“ nelituje svého rozhodnutí Kamerunec. Výhra ho samozřejmě potěšila. „Naše vítězství je krokem vpřed, ale my musíme pokračovat ve stejné práci i nadále,“ dodal.

Druhou ústřední postavou byl Lionel Messi. Argentinec musel zejména zpočátku zápasu přetrpět několik tvrdých zákroků na svou osobu. „Schytal jsem několik faulů, které byly za hranicí únosnosti. Ale cítím se v pohodě,“ řekl střelec druhého gólů. „Jsem šťastný za tři body, protože pokračujeme v úspěšném tažení tabulkou. Byl to náročný zápas, ale nakonec jsme mohli slavit vítězství,“ těšilo Messiho.

Nový trenér Realu Juande Ramos si byl vědom toho, že soupeř byl lepším týmem, přesto své svěřence chválil. „Barcelona dokázala, že hraje ve výtečné formě. Já jsem ale spokojený s tím, v jakém světle se ukázal můj tým. Hráli s hrdostí a dělali přesně to, co dělat měli, a proto jsme byli blízko lepšímu výsledku,“ těšilo bývalého kouče Sevilly a Tottenhamu.

„Barcelona sice dominovala na hřišti, ale my jsme si vypracovali lepší šance. Zápas mohl být zcela odlišný, kdyby se nám podařilo skórovat v první půli,“ vyprávěl po zápase a na otázku ohledně agresivity svých hráčů vůči Messimu kroutil hlavou. „Messi je typ hráče, který je často u míče, proto je větší pravděpodobnost toho, že může být zraněn,“ vysvětlil Ramos.

Reklama