Hlavní obsah

Setiéna při výhře Barcelony 4:0 nejvíc potěšil návrat Suáreze

Madrid

Trenér fotbalistů Barcelony Quique Setién byl spokojený, že úřadující mistři do restartované sezony španělské ligy vstoupili přesvědčivou výhrou 4:0 na Mallorce. Největší radost mu udělal návrat útočníka Luise Suáreze, který proti nováčkovi odehrál závěrečnou půlhodinu a v nastavení asistoval u čtvrtého gólu Lionela Messiho.

Foto: Sport.cz

Luis Suaréz (v modrém vlevo) se raduje z aistence na gólu Lionela Messiho do sítě Mallorcy.

Článek

Třiatřicetiletý Suárez se v lednu podrobil artroskopické operaci menisku a Barceloně měl chybět zhruba čtyři měsíce, čili většinu jarní části. V březnu ale byla La Liga přerušena kvůli koronavirové pandemii a uruguayský kanonýr během nucené přestávky stihl koleno vyléčit.

"Radost z návratu Luise Suáreze na hřiště," odpověděl Sétien na otázku novinářů, co by vypíchnul ze sobotního zápasu 28. kola. "Navíc se mi hodně líbil jeho výkon. Během půlhodiny udělal čtyři, pět nebo šest věcí na velmi vysoké úrovni. Je pro nás obrovsky důležitým hráčem," doplnil jednašedesátiletý trenér.

Barcelonu poslal do vedení už ve druhé minutě Arturo Vidal a v závěru úvodního poločasu zvýšil Martin Braithwaite premiérovou soutěžním brankou za Katalánce. V závěru pak vedení hostů pojistili Jordi Alba a hvězdný kapitán Messi, jenž si předtím připsal dvě asistence.

"Občas jsme ztráceli kontrolu a soupeře pouštěli do šancí, ale celkově jsem spokojený. Většinu utkání jsme hráli dobře a udělali hodně věcí, které jsme si připravovali. Mohli jsme dát i víc gólů. Je to dobrý začátek sprintu ve zbytku sezony," konstatoval Setién.

Lídři tabulky se s absencí diváků na stadionu vypořádali lépe než domácí Mallorca. "Nedokážu říct, do jaké míry nás to ovlivnilo na hřišti soupeře, ale doma bych fanoušky raději měl. Ve chvílích nejistoty vám podpora z tribun může hodně pomoci," uvedl bývalý trenér Betisu Sevilla nebo Las Palmas.

"Barca" vede neúplnou tabulku o pět bodů před druhým Realem Madrid, který však má k dobru dnešní domácí duel s Eibarem.

Reklama

Související témata: