Hlavní obsah

O Suáreze projevili zájem dva giganti, jednání už probíhají

Nepatří do starého železa. Fotbalistovi Luisovi Suárezovi po sezoně sdělil nový trenér Barcelony Ronald Koeman, že s ním pro nadcházející ročník už nepočítá. Měl si proto začít hledat nové angažmá jako volný hráč a spekulovalo se i o jeho možném odchodu do zámoří. Nyní to ale vypadá, že o uruguayského útočníka je stále velký zájem na prestižních adresách. Podle španělských médií o třiatřicetileté útočné eso usilují hned dva evropské velkokluby - Paris Saint-Germain a Juventus Turín.

Foto: Rafael Marchante, Reuters

Luis Suárez si hledá nové angažmá, zájem mají evropské velkokluby

Článek

O možných budoucích destinacích Suáreze se toho napsalo hodně ihned poté, co se objevila zpráva o tom, že nový trenér Barcelony budoucnost klubu s uruguayským sniperem již nadále nespojuje. Nyní se zdá, že bývalý hráč Ajaxu, Liverpoolu a Blaugranas by rád ochutnal ještě další evropskou top soutěž.

Podle španělského deníku AS o Suárezovy služby usiluje PSG, které po odchodech Edinsona Cavaniho a Thiaga Silvy operuje s dostatečnou finanční rezervou ve hráčských platech na další ročník. Juventus zase hledá náhradu po odchodu útočníka Gonzala Higuaína.

Podle italského deníku La Gazzetta dello Sport už Stará dáma Suárezovi dokonce zaslala oficiální nabídku na jednoroční smlouvu na 10 milionů eur (asi 262 milionů korun).

Suárez přestoupil na Camp Nou v roce 2014 z Liverpoolu za 74 milionů liber (asi 2,2 miliardy korun). Podle serveru Tranfermarkt vsítil v dresu Barcelony 196 gólů v 281 utkáních, čtyřikrát zvedl nad hlavu pohár pro mistra La Ligy, čtyřikrát vyhrál Španělský pohár a jednou Ligu mistrů.

Reklama

Související témata: