Hlavní obsah

Ať si hraje Sevilla jinou ligu, reagoval na kritiku soutěže Ramos

MADRID

Fotbalisté Sevilly by si podle obránce Realu Madrid Sergia Ramose měli najít jinou soutěž, pokud se jim nelíbí podoba španělské ligy. Mistr světa a Evropy tak reagoval na stížnosti prezidenta sevillského klubu Josého Maríi del Nida, jemuž vadí dominance Realu a Barcelony v soutěži.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Španělský fotbalista Sergio Ramos.

Článek

Del Nido po úvodních zápasech sezony značil španělskou ligu za "chlívek" a uvedl, že šanci na vítězství v ní mají jen Real a Barcelona. Oba týmy v úvodním kole jednoznačně zvítězily: Katalánci porazili Villarreal 5:0, madridský tým dal Zaragoze ještě o branku víc.

"Jestli se mu tato liga nelíbí, proč si nenajde jinou," uvedl bývalý fotbalista mládežnických týmů Sevilly po příjezdu na sraz španělské reprezentace. Tu v pátek čeká přátelské utkání v Chile a v úterý v "české" kvalifikační skupině ME zápas s Lichtenštejnskem.

Další reprezentanti však stranili spíše pohledu Del Nida a šéfa Villarrealu Fernanda Roiga, podle něhož dominance dvou týmů zabíjí španělský fotbal. "(Del Nido) je jedním z lidí, kteří bojují za změnu ligy a my ho podporujeme. Nemělo by to být o dvou týmech," řekl útočník Sevilly Alvaro Negredo.

Za dominancí Realu s Barcou jsou peníze

Negredo souhlasí s tezí, že za dominancí Realu a Barcelony jsou hlavně peníze. "Je to všechno o příjmech klubů, které pak mohou vylepšovat své kádry, zatímco další nemohou. Je to jedna z věcí, které bych změnil," připomněl, že dva nejlepší španělské kluby mají čtyřikrát větší rozpočet než jejich nejbohatší ligoví konkurenti.

"Nadvláda Realu a Barcelony je brutální. Souhlasím s naším prezidentem, že by se to mělo změnit, aby se věci trochu srovnaly," myslí si villarrealský záložník Marcos Senna.

Na Pyrenejském poloostrově spustilo první odehrané kolo velkou debatu o kvalitě La Ligy. Fanoušci se organizují zejména na sociální síti Twitter, kde soutěž označují za "ligu na nic".

Reklama

Související témata: