Hlavní obsah

Blíží se Zidanův konec v Realu?

Madrid/Praha

Trenér fotbalistů Realu Madrid Zinédine Zidane je po vyřazení ve 3. kole Španělského poháru od soupeře ze třetí ligy pod tlakem. Francouzský kouč se dle svých slov odvolání neobává. Experti se shodují, že o trenérském křesle se bude rozhodovat až po konci sezony. Pro setrvání na lavičce Bílého baletu bude osmačtyřicetiletý stratég ovšem potřebovat podporu kabiny, a tu podle španělských médií Zidane ztrácí.

Foto: Vincent West, Reuters

Trenér Zinédine Zidane uděluje pokyny svým svěřencům v utkání 3. kola Španělského poháru proti Alcoyanu.

Článek

Nejprve přišla porážka s Bilbaem ve finále Superpoháru, jen pár dní na to prohra v prodloužení 3. kola Španělského poháru s třetiligovým celkem Alcoyano.

K tomu lze připočíst nevýrazné výkony na hřišti, trápící se hvězdy v čele s miliardovou posilou Hazardem a v neposlední řadě peripetie s prodloužením smlouvy dlouholetého kapitána Sergia Ramose, který je údajně na odchodu z klubu.

Bílý balet není ani vzdáleně v optimálním rozpoložení a otázka ohledně pokračování Zidana na jeho lavičce se přímo nabízí. Vedení klubu se ale podle všeho k žádnému unáhlenému kroku nechystá.

I přes poslední dvě pohárové porážky patří Los Blancos druhá příčka španělské La Ligy s čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Atlético Madrid, byť to má dva zápasy k dobru. Za přibližně měsíc navíc čeká Real osmifinálový dvojzápas Ligy mistrů proti italskému Bergamu.

Podle deníku Marca bude pro Zidanův osud určující postoj hvězdného kádru. A podle španělských médií už důvěru části kabiny Francouz ztratil. Jenže to se bude zřejmě nejvíc týkat hvězd, které pod Zidanovým vedení přišly o pozici v základní sestavě.

Ale trojnásobný vítěz Ligy mistrů v pozici trenéra podle všeho zůstává klidný. „Mluví se o tom (odvolání) po každé porážce. Jsem za výsledky odpovědný a co se má stát, to se stane, takže jsem v klidu," řekl po vypadnutí ze Španělského poháru. „Ale nesmíme zapomenout, že až na pár posledních zápasů hrajeme dobře," dodal.

Reklama

Související témata: