Hlavní obsah

Zidane popřel spekulace médií, podle nichž skončí po sezoně na lavičce Realu

Madrid
Aktualizováno

Zinedine Zidane je navzdory platné smlouvě do roku 2022 podle španělských médií opět na odchodu z Realu Madrid. Už minulý týden měl informovat hráče, že po sezoně v klubu končí, francouzský kouč to však popřel.

Foto: Susana Vera, Reuters

Kouč Realu Madrid Zinedine Zidane v úvodním semifinále Ligy mistrů.

Článek

Realu hrozí, že zakončí ročník bez zisku trofeje. V Lize mistrů skončil v semifinále, ze Španělského poháru ho vyřadilo v lednu senzačně třetiligové Alcoyano a v lize ztrácejí obhájci titulu před závěrečným kolem dva body na vedoucí Atlético.

"Jak bych mohl říct hráčům, že odcházím? Bojujeme o titul a já bych řekl: Jo a mimochodem, končím?" řekl Zidane po dnešní výhře 1:0 nad Bilbaem. "Tohle bych nikdy, opakuji nikdy hráčům neřekl," prohlásil.

Zidane však připustil, že bez zisku trofeje by jeho pozice v Realu byla nejistá. "Ale to uvidíme až na konci sezony. Teď myslíme jen na náš poslední zápas. Pořád se mluví o mojí budoucnosti, ale náš poslední zápas je mnohem důležitější," uvedl.

Bývalý hvězdný záložník zakončil jako hráč Realu v roce 2006 úspěšnou aktivní kariéru. O deset let později k hlavnímu týmu přišel Zidane jako trenér a dovedl klub ke třemi triumfům v Lize mistrů za sebou.

Po zkompletování hattricku v roce 2018 odešel, ale za deset měsíců se na lavičku "Bílého baletu" vrátil. Podle spekulací by se po odchodu z Realu mohl přesunout ke svému dalšímu bývalému týmu Juventusu, jenž pod Andreou Pirlem zažívá neúspěšnou sezonu.

Reklama

Související témata: