Hlavní obsah

Real Madrid - Mallorca 6:1Real Madrid rozstřílel Mallorcu, hattrickem se blýskl Asensio

Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid díky hattricku Marca Asensia a dvěma gólům Karima Benzemy rozstříleli v 6. kole španělské ligy Mallorcu 6:1 a vrátili se do čela tabulky. Zvítězila také Sevilla, která porazila Valencii 3:1 a posunula se na třetí místo před svého soupeře. První výhru v ročníku získal úřadující vítěz Evropské ligy Villarreal.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Fotbalista Realu Madrid David Alaba oslavuje vysokou výhru nad Mallorcou.

Článek

Real otevřel skóre již ve 3. minutě, kdy Benzema využil podklouznutí soupeře a v samostatném úniku překonal brankáře Manola Reinu. Do konce první půle padly ještě tři branky: na 2:0 pro Real zvýšil z bezprostřední blízkosti Asensio, hned po rozehrání snížil I Kang-in, ale poslední slovo v prvním poločase měl znovu Asensio, který utekl hostující obraně a zvýšil na 3:1.

V 55. minutě si Asensio našel prostor a přesnou ranou zpoza vápna uzavřel hattrick. Na rozdíl čtyř branek zvýšil v 78. minutě Benzema a potvrdil svůj famózní vstup do nové sezony. Kapitán Realu se v prvních šesti kolech podílel již na patnácti gólech (8+7). Jako 10. hráč v historii španělské ligy navíc pokořil hranici 200 gólů, v dresu Realu se mu to podařilo jako čtvrtému po Cristianu Ronaldovi (311), Raúlovi (228) a Alfredu Di Stéfanovi (215). Skóre v 84. minutě uzavřel Isco.

Všechny branky v tradičním duelu mezi Sevillou a Valencií padly v prvním poločase. Již ve třetí minutě poslal Sevillu do vedení Alejandro Gómez a po čtvrthodině domácí navýšili rozdíl na dvě branky. Gonzalův centr z pravé strany hřiště přizvedl zády valencijský obránce Toni Lato, vysoký míč překvapil brankáře Giorgiho Mamardašviliho a skončil v síti.

O třetí gól andaluského celku se po dalším zaváhání soupeřovy defenzivy postaral Rafa Mir. Naději na zdramatizování zápasu dal hostům v 31. minutě Hugo Duro, více ale Valencie nezvládla a prohrála podruhé za sebou.

Villarreal v zápase s Elche ukončil sérii čtyř remíz a poprvé v ročníku vyhrál. Úřadující šampion Evropské ligy zvítězil 4:1.

V duelu Espaňolu s Alavésem byl u všeho důležitého domácí útočník Raul de Tomás. V prvním poločase španělského forvarda připravil o dva góly rozhodčí u videa, v druhé půli proměnil odchovanec Realu Madrid penaltu a zajistil Espaňolu první výhru v sezoně. Alavés zůstává bez bodu poslední.

Španělská fotbalová liga - 6. kolo:
Espaňol Barcelona - Alavés 1:0 (53. De Tomás z pen.)
FC Sevilla - Valencie 3:1 (3. A. Gómez, 15. vlastní Lato, 22. Mir – 31. Duro)
Real Madrid - Mallorca 6:1 (24., 29. a 55. Asensio, 3. a 78. Benzema, 84. Isco – 25. I Kang-in)
Villarreal - Elche 4:1 (5. Pino, 39. Trigueros, 60. Danjuma, 90.+4 A. Moreno – 19. Mojica).

Reklama

Související témata: