Hlavní obsah

Suárez tentokrát nehryzal, ani Demichelise nekousal. To on mně vrazil ruku pod krk, bránil se

Barcelona/Praha

Podezírali ho, že už zase hryzal. Proto také záběry, na nichž v osmifinálové partii Ligy mistrů mezi Manchesterem City a Barcelonou bojuje domácí Martín Demichelis s barcelonským Luisem Suárezem, obletěly svět a všichni je zkoumali s takovou pečlivostí. Uruguayskému kanonýrovi však neprokázali, že by opět kousal. Sekvence z jiné kamery sice ukázaly, že když měl Suárez ruku argentinského obránce pod krkem, skutečně se k ní sehnul, ale rozhodně neměl tendenci se do ní zahryznout.

Foto: Lee Smith, Reuters

Barcelonský Luis Suárez (vpravo) a brankář Manchesteru City Joe Hart po prvním osmifinále LM.

Článek
Fotogalerie

Uruquayský snajpr, jenž partii na Etihad Stadium dvěma góly rozhodl, se k incidentu nevyjadřoval. Ani na ostrovech, kam po letním přestupu z Liverpoolu do Barcelony zavítal vůbec poprvé, ani po návratu do Španělska.

K ruce se sklonil, ale nekousl...

Nechal fotbalový svět, aby na sociálních sítích donekonečna probíral inkriminovaný moment, k němuž došlo už v nastaveném čase. A novináře ponechal spekulovat a znovu a znovu porovnávat záběry, které měli k dispozici.

Z nich bylo patrné, že po ruce Demichelise, jenž se pokoušel Suárezův průnik zastavit a bránil ho, jak to jen šlo, se kontroverzní uruguayský forvard skutečně sklonil. Jenže ani Demichelis se po zápase náznakem nezmínil, že by se stal další Suárezovou obětí.

Až teď Suárez promluvil. A výlučně pro uruguayskou rozhlasovou stanici Sport 890, kterou cituje španělská Marca.

Důkazem je pouze ruka na krku Suáreze

„Existuje jediný důkaz - vrazil mi ruku na krk," glosoval inkriminovanou situaci. Všechno podle něho plyne z toho, že ho na ostrovech nemají rádi. A podle toho se k němu chovají.

„Od světového šampionátu je se mnou zacházeno hůře než s chuligánem, což nepochopím," rozpovídal se Suárez, což podle něho může mít příčinu v tom, že v Brazílii vstřelil Angličanům dva góly, které znamenaly jejich konec už ve skupině. Mimochodem vstřelil je tehdy Hartovi, jehož ztrestal v prvním osmifinále Ligy mistrů dvěma trefami zase.

Hart? Profesionál a dobrý člověk

„Jenže on na rozdíl od jiných po zápase přišel a řekl, že to bylo úžasné a abych se i nadále jako střelec činil. Ukázal, že je skutečným profesionálem. A dobrým člověkem," skládal Suárez poklonu brankáři Citizens a nevyhnul se ani pocitům, jež zažíval v průběhu loňského mistrovství i po jeho skončení.

Za kousnutí Itala Chielliniho byl okamžitě distancován, musel Brazílii opustit, dostal od FIFA pokutu 66 tisíc liber a distanc na čtyři měsíce. A vysloužil si pochopitelně nejrůznější přezdívky, označení "kanibal" mezi nimi, protože nešlo o první úlet a rafnutí soupeře.

„Distanc a následná léčba, to byla ta nejhorší věc, která se mně v kariéře stala. Bylo se mnou zacházeno hůře než s chuligánem," stěžoval si Suárez a přiznal, že po přestupu do Barcelony začal sám o sobě pochybovat. Hlavně proto, že přestal dávat góly.

„Jsem velice sebekritický. Barcelona za mě zaplatila veliké peníze a já si uvědomoval, že se ode mne čekají branky. A já je nedával, takže jsem měl pocit, že nejsem mužstvu nic platný. Ale spoluhráči mně hodně pomohli. Hlavně Messi a Neymar. A nakonec i Mascherano, s nímž jsem měl zpočátku chladný vztah," přiznal uruguayský snajpr.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články