Hlavní obsah

Rozdíl mezi Barcelonou a Realem? Suárez. Hraje top fotbal, liboval si Enrique

Fotbalisté Barcelony slaví velké vítězství. V neděli večer na Camp Nou zdolali největšího rivala Real Madrid a po výhře 2:1 mají v čele španělské La Ligy čtyřbodový náskok právě na Bílý balet. Strhující podívanou, které v katalánské metropoli přihlíželo takřka sto tisíc fanoušků a přes osm stovek akreditovaných novinářů, rozhodl uruguayský útočník Luis Suárez. Dočkal se tak dosud nejdůležitější branky v dresu Blaugranas.

Foto: Emilio Morenatti, ČTK/AP

Luis Suárez (vpravo) střílí rozhodující gól v El Clásiku, brankář Realu Madrid Iker Casillas už nestačil zasáhnout.

Článek
Fotogalerie

Oba celky opět sehrály jeden z nejtěžších zápasů sezóny. Obrovské tempo, stejně tak nasazení, bojovnost, ale i individuální technika byla na obou stranách znovu výborná. Stejně jako v jiných duelech El Clásica nechyběly ani teatrální pády a fotbalové 'divadlo'.

Tři body nakonec zůstaly v Barceloně. A to díky trefě Luise Suáreze z 56. minuty, jeho osmé v probíhajícím ligovém ročníku. „To byl klíčový moment utkání. Dodal nám svobodu, díky tomu jsme se dostávali do dalších nebezpečných příležitostí a přečíslení," líčil po zápase spokojený kouč Barcy Luis Enrique.

„Luis Suárez vstřelil důležitý gól, navíc se zapojil do dalších nebezpečných akcí, svým spoluhráčům šel příkladem. Z jeho strany to bylo parádní, top fotbal. Proto jsme ho podepsali," uvedl Enrique, který vychvaloval i chilského brankáře Claudia Brava. „Máme tu úžasné gólmany, Bravo měl několik skvělých zákroků, kterými nás podržel. Ale to samé můžeme říct i o Casillasovi," dodal trenér Barcelony.

„Porazili jsme největšího rivala, ale definitivně jsme se uklidnili až po druhém gólu, předtím jsme byli místy zbytečně pod tlakem soupeře. Po trefě Suáreze už jsme hráli přesně to, co jsme chtěli - získávali jsme míč a útočili do většího prostoru. Škoda, že jsme v závěru nevyužili některou z šancí, které se naskytly," hodnotil Enrique nedělní klání.

Real se nevzdává

Real Madrid z posledních čtyř utkání La Ligy dvakrát prohrál a jen jednou zvítězil. „Tentokrát si ale zasloužily bodovat oba týmy," prohlašoval kouč Bílého baletu Carlo Ancelotti. „Hodinu zápasu jsme měli navrch a byli lepší, pak ale úřadovala Barcelona," uznal italský kouč.

„Oba celky hrály na špičkové úrovni. Po druhém gólu Barcelony to pro nás bylo velmi složité. Nemyslím, že bychom v daný moment vzadu chybovali. Suárez to zkrátka provedl velmi chytře a zkušeně," pokračoval Ancelotti.

Jeho tým ještě boj o titul nevzdává. „Samozřejmě teď je to na Barceloně, která má výhodu čtyř bodů. Ale stále zbývá hodně kol a Real nic nezabalí. Ve fotbale je možné všechno," věří zkušený stratég.

Kdo získá v letošní sezóně španělské La Ligy titul?
Barcelona
75,5 %
Real Madrid
20,8 %
Valencie
1,3 %
Atlético Madrid
1,2 %
někdo jiný
1,2 %
Celkem hlasovalo 5889 čtenářů.

Reklama

Související témata: