Hlavní obsah

Brankář Barcelony Ter Stegen přihrával víc než hráči v poli

Barcelona

Německý gólman Marc-André ter Stegen si v neděli v brance Barcelony zahrál víc než mnozí jeho spoluhráči. V ligovém utkání v Bilbau mu napočítali 51 úspěšných přihrávek, což je nový rekord španělské fotbalové ligy. Nová jednička po odchodu Chilana Claudia Brava do Manchesteru City si v rozehrávce počínala s přehledem a založila několik nadějných akcí.

Foto: Vincent West, Reuters

Fotbalisté Barcelony Gerard Piqué, Luis Suárez a Lionel Messi se radují z výhry v Bilbau.

Článek

Na začátku druhého poločasu měl Ter Stegen na kontě víc přihrávek než Lionel Messi. Jen jedna se mu vyloženě nepovedla, svou chybu však napravil a udržel čisté konto. Přitom se po zranění kolena teprve ve středu zapojil do tréninku. "Nebylo to jednoduché po tak dlouhé pauze. Doufám, že v příštím zápase budu jistější," řekl německý gólman.

V Barceloně musí brankář umět ovládat míč oběma nohama už od dob trenérského působení Johana Cruyffa a například Carles Busquets nebo Victor Valdes to uměli skvěle. Ter Stegen je teď dokonce překonal, což ocenil i trenér Luis Enrique. "Je to jeho silná stránka. Navíc je chladnokrevný, je to zkrátka Němec," řekl trenér po výhře 1:0.

Reklama

Související témata: