Hlavní obsah

Real Madrid - R. Sociedad 5:2Bílý balet koncertoval, Ronaldo se blýskl hattrickem. Tři body má i Atlético

Madrid
Aktualizováno

Real Madrid vyhrál ve španělské fotbalové lize nad San Sebastianem 5:2 a posunul se na třetí místo. Cristiano Ronaldo dal tři góly a na jeden přihrál. Fotbalisté Atlétika Madrid pak brali v 23. kole španělské ligy tři body na hřišti poslední Málagy po vítězství 1:0. Na vedoucí Barcelonu ztrácejí šest bodů. Pátý Villareal doma nečekaně podlehl 1:2 o záchranu bojujícímu Alavési a připsal si druhou prohru za sebou. Vítězný gól vsítil v 71. minutě Ibai Gómez.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Cristiano Ronaldo dal tři góly a na jeden přihrál. Byl největší hvězdou Realu Madrid.

Článek
Fotogalerie

"Bílý balet" získal klid na kopačky svým nejrychlejším gólem sezóny, už po 49 vteřinách se po Ronaldově centru prosadil hlavou Vázquez. Mezi 27. a 37. minutou přidali hráči Realu další tři góly - nejprve zužitkoval Marcelovu přihrávku před prázdnou bránu Ronaldo, následně Kroos placírkou umístil míč přesně k tyči a na 4:0 zvýšil po rohovém kopu znovu hvězdný Portugalec. V 81. minutě nejlepší fotbalista uplynulého roku završil z dorážky hattrick. Už před tím snížil Bautista a v závěru ještě zkorigoval skóre bývalý hráč Realu Illarramendi.

Jediná branka zápasu mezi Málagou a Atlétikem padla hned v první minutě hry. Po Saúlově zblokované střele se míč odrazil za obranu ke zcela volnému Griezmannovi a ten pohodlně zavěsil. Francouzský střelec dal osmý ligový gól v sezóně.

Svěřenci trenéra Diega Simeoneho inkasovali ve 23 zápasech La Ligy pouze devět gólů. To se naposledy povedlo výběru La Coruni ze sezóny 1993/94.

Španělská fotbalová liga - 23. kolo
Villarreal - Alavés 1:2 (77. Bacca - 40. Ely, 71. Ibai)
Málaga - Atlético Madrid 0:1 (1. Griezmann)
Leganés - Eibar 0:1 (90.+4 Ramis),
Real Madrid - San Sebastian 5:2 (27., 37. a 80. Ronaldo, 1. Vázquez, 34. Kroos - 74. Bautista, 83. Illarramendi)

Reklama

Související témata: