Hlavní obsah

Barcelonu stál miliardu a půl, teď prožívá peklo. Stydím se vyjít ven, přiznává neúspěšná posila

Do Barcelony přicházel jako velký příslib, však za něj také katalánský velkoklub vysázel Valencii téměř miliardu a půl v přepočtu na koruny, jenže během roku a půl v angažmá na Camp Nou zůstává portugalský záložník Andre Gomes daleko za očekáváním. A s pocitem selhání se mu nežije nejlépe.

Foto: Albert Gea, Reuters

Portugalec Andre Gomes střídá Andrese Iniestu během utkání s Atléticem. Vlastní fanoušci na něj pískají.

Článek

Čtyřiadvacetiletý středopolař odehrál za Barcelonu 72 zápasů, v nichž vstřelil pouhé tři góly. Přestože ho kouč Ernesto Valverde, stejně jako jeho předchůdce Luis Enrique, hájí, v médiích je často pod palbou kritiky a vlastní fanoušci na něj nezřídka pískají.

„Možná to není úplně nejlépe zvolené slovo, ale život v Barceloně se pro mě stal peklem, protože jsem začal na sobě cítit obrovský tlak," přiznává Gomes v rozhovoru pro španělský magazín Panenka.

„Během zápasů mívám velmi špatné pocity. Když moc přemýšlím, je to pro mě zraňující, protože přemýšlím o špatných věcech. I když mě moji spoluhráči hodně podporují, věci se pro mě nevyvíjí způsobem, jaký jsem si představoval," pokračuje portugalský reprezentant.

V této sezóně nastoupil od začátku jen do čtyř ligových zápasů. Připouští, že psychická nepohoda se na něm projevuje i mimo hřiště v osobním životě.

„Někdy ani nechci vylézat z domu. Lidé se po mně dívají, stydím se tak, že se bojím procházet ulicemi," dodává.

Fanoušci dali Gomesovi najevo nespokojenost třeba při výhře nad Atléticem Madrid na začátku března, když přišel na hřiště jako náhradník za Andrese Iniestu.

Reklama

Související témata: