Hlavní obsah

Iniesta má v Barceloně doživotní smlouvu, přesto zvažuje, zda neodejde. Do Číny!

Barcelona/Praha

Před půl rokem sice podepsal s Barcelonou doživotní smlouvu, jenže teď dostal Andrés Iniesta nabídku, kterou zvažuje. Samozřejmě z Číny. Pochopitelně s tak lukrativními podmínkami, že nad nimi musí přemýšlet. „Musím se rozhodnout do 30. dubna,“ přiznal kapitán Barcelony po středeční osmifinálové výhře nad Chelsea a postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Velkou radost měli z vyrovnávacího gólu fotbalisté Barcelony Lionel Messi a Andrés Iniesta.

Článek

Sestřih zápasu Barcelona - Chelsea

Těžko si představit Barcelonu bez jejího kapitána, dirigenta a tvůrce hry.

„Iniesta mi připomíná Pirla. Osmkrát vyhrál španělskou ligu, čtyřikrát Ligu mistrů, se španělskou reprezentací se stal mistrem světa. Prostě fotbalový génius," skládal třiatřicetiletému Iniestovi poklonu trenér Chelsea Antonio Conte. Nepochyboval přitom, že navzdory nedávnému zranění utrpěnému v ligovém duelu s madridským Atlétikem proti jeho mužstvu nastoupí.

„Je příliš důležitým hráčem, než aby se bez něho Barcelona v tak důležitém střetnutí obešla. I když jde o riziko."

Iniesta skutečně nastoupil, odehrál 55 minut a teprve za stavu 2:0 ho vystřídal Brazilec Paulinho. A to se přitom měl domácí kapitán laborující s poraněným stehenním svalem léčit minimálně do konce tohoto týdne.

Po zápase a postupu do čtvrtfinále Iniesta velebil svého božského spoluhráče Messiho, ale nemohl se samozřejmě vyhnout ani nabídce z Číny, kterou dostal.

„Nic se nezměnilo na tom, co jsem řekl už při prodloužení smlouvy. Existují dvě možnosti - buď budu pokračovat v Barceloně, nebo odejdu. Nejdřív své rozhodnutí oznámím vedení klubu, pak vám. Ale do 30. dubna se rozhodnu," reagoval na dotazy novinářů.

Trenér Ernesto Valverde nechtěl po postupu přes Chelsea uvažovat o tom, jaká by případně byla Barcelona bez Iniesty.

„Nad tím vůbec nepřemýšlím. Teď je tady a je součástí Barcelony," odmítl spekulovat nad budoucností. „Sám zváží pro a proti a rozhodne, co je pro něho nejlepší. Těžko proto mohu mluvit o tom, co udělá."

Reklama