Hlavní obsah

Barcelona - Bilbao 2:0Barcelona i bez Busquetse a Suáreze porazila Bilbao, Ronaldo v duelu s Gironou řádil

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony zvítězili v 29. kole španělské ligy 2:0 nad Bilbaem a v čele tabulky mají jedenáctibodový náskok před Atléticem Madrid, které ztratilo vedení v závěru duelu na hřišti Villarrealu a prohrálo 1:2. Barcelona zůstává neporažená, potřetí za sebou vyhrála bez inkasované branky. Portugalský útočník Cristiano Ronaldo přispěl čtyřmi góly k vítězství Realu Madrid 6:3 nad Gironou.

Foto: Albert Gea, Reuters

Lionel Messi slaví svoji trefu proti Bilbau.

Článek
Fotogalerie

Katalánský klub rozhodl o tříbodovém zisku v úvodní půlhodině. V osmé minutě otevřel skóre po Albově přihrávce Alcácer. O chvíli později mohl zvýšit Coutinho, jeho rána ale skončila na břevně.

Domácí se tak znovu radovali až ve 30. minutě, když svůj 25. gól v sezóně dal Messi. Tohoto milníku argentinský kanonýr dosáhl v deváté ligové sezóně po sobě.

Barcelona tak zvládla střetnutí, v němž jí chyběli zraněný Busquets nebo vykartovaný uruguayský střelec Luis Suárez. Dalšímu čtvrtfinalistovi Ligy mistrů Seville se polední duel nepovedl, na hřišti Leganésu prohrála 1:2 a přišla o páté místo.

Na to se posunul Villarreal. S Atléticem od 20. minuty prohrával, když se z penalty přesně k pravé tyči trefil Griezmann. Zvýšit na 2:0 pro hosty mohl Koke, jeho střela však skončila na tyči. Domácímu kouči Javieru Callejovi se ale povedlo střídání. V 74. minutě poslal do hry Ünala, který dvěma góly otočil skóre. Villarreal tak pošesté v řadě s Atléticem bodoval.

Ronaldo se na jaře rozstřílel

Ronaldo v první části sezóny nemohl najít dřívější formu, jarní polovina ročníku mu ale vychází na výbornou. V posledních deseti soutěžních zápasech nastřílel 19 branek. Čtyři dal dnes Gironě, jež prohrávala od 11. minuty, kdy kanonádu odstartoval právě Ronaldo po Kroosově přihrávce.

O chvíli později domácí rozvlnili síť podruhé, Vázquezovi však gól nebyl uznán kvůli ofsajdu. V 29. minutě na druhé straně zakončil hlavou Stuani a do šaten šly týmy za nerozhodného stavu.

Krátce po přestávce ale znovu zaúřadoval Ronaldo a Real převzal otěže zápasu. Po Ronaldově přihrávce skóroval na 3:1 Vázquez a vzápětí Portugalec z dorážky zkompletoval svůj jubilejní 50. hattrick za klub a reprezentaci.

Zatímco v předchozích třech zápasech Girona udržela čisté konto a získala plný počet bodů, dnes musel brankář Bono lovit míč ze sítě šestkrát. Za Real se prosadili ještě Bale a znovu Ronaldo, za Gironu si připsal druhý zásah v utkání Stuani a trefil se též obránce Juanpe.

Španělská fotbalová liga - 29. kolo:
Leganés - FC Sevilla 2:1 (41. Bustinza, 69. Eraso - 90.+1 Layún)
FC Barcelona - Bilbao 2:0 (8. Alcácer, 30. Messi),
Vigo - Málaga 0:0
Villarreal - Atlético Madrid 2:1 (82. a 90.+1 Ünal - 20. Griezmann z pen.),
Real Madrid - Girona 6:3 (11., 47., 64. a 90.+1 Ronaldo, 59. Vázquez, 86. Bale - 29. a 67. Stuani, 88. Juanpe).

Reklama

Související témata: