Hlavní obsah

Barcelona - Real Madrid 2:2Barcelona proti Realu dvakrát ztratila vedení, neporazitelnost ale uhájila

Aktualizováno

Fotbalisté mistrovské Barcelony dvakrát ztratili vedení a remizovali ve šlágru španělské ligy s Realem Madrid 2:2. I po 36. kole udrželi neporazitelnost. Atlético Madrid překvapivě podlehlo Espaňolu Barcelona 0:2 a zkomplikovalo si boj o druhou pozici. Třetí Real ztrácí na městského rivala tři body a má zápas k dobru. Atlético na svém stadionu prohrálo poprvé v sezoně, gól na něm inkasovalo po osmi zápasech.

Foto: Emilio Morenatti, ČTK/AP

Lionel Messi z Barcelony se raduje z gólu proti Realu.

Článek
Fotogalerie

Barcelona se dostala proti Realu do vedení v desáté minutě. Roberto po povedené kombinaci nacentroval z pravé strany a Luis Suárez se z voleje trefil do protipohybu gólmana Navase.

O čtyři minuty později však Real vyrovnal. Kroos přihrál na vzdálenější tyč Benzemovi, ten hlavou poslal míč před branku a Ronaldo se v běhu nemýlil. Portugalská hvězda 18. soutěžním gólem v El Clásicu dorovnala klubový rekord Alfreda di Stéfana.

V 27. minutě mohl Ronaldo přidat další zásah, včas proti němu ale vyběhl Ter Stegen. O minutu později držitel Zlatého míče jen těsně minul branku, neuspěl ani po Marcelově centru. V závěru poločasu poslal na druhé straně dobrou přihrávku za obranu Coutinho, proti Messimu ale včas zasáhl Navas.

Vyhrocený konec úvodního dějství přinesl množství žlutých a nakonec i červenou kartu poté, co Roberto zasáhl Marcela. Šestadvacetiletý barcelonský odchovanec se stal prvním vyloučeným hráčem katalánského velkoklubu v domácím ligovém utkání od října 2015.

Do druhého dějství vstoupily oba týmy v pozměněné sestavě: Ronalda, který si při vstřelení gólu možná přivodil zranění, nahradil Asensio, na druhé straně Semedo nastoupil místo Coutinha. Lépe do hry vstoupili i přes oslabení domácí. Po Suárezově přihrávce si Messi poradil s obránci Realu a zakončil přesně k tyči.

V 58. minutě hřiště opustil také Iniesta, který odehrál 38. a zároveň poslední El Clásico v kariéře, neboť po sezoně odejde z Barcelony. Dvacet minut před koncem do rychlého brejku utekl Messi, Navas si ale s jeho pokusem tentokrát poradil.

Skóre se však změnilo na druhé straně, když se po Asensiově přihrávce střelou z první přesně trefil Bale a oslavil premiérový ligový gól proti Barceloně. V 82. minutě mohl domácím vedení vrátit argentinský kanonýr Messi, nejprve ale technickou střelou těsně minul a v další šanci se zaskvěl Navas.

Finalista Evropské ligy Atlético nečekaně proti Espaňolu tahalo za kratší konec provazu. Už v prvním poločase byl katalánský celek blízko brance, Morenovu střelu ale gólman Oblak vyrazil na tyč. Po změně stran ale už skóroval tečovanou střelou Melendo a v závěru pojistil tříbodový zisk hostů Baptistao. Espaňol vyhrál obě utkání proti Atléticu v ligové sezoně, což se mu povedlo teprve počtvrté v historii.

Španělská fotbalová liga - 36. kolo:
Málaga - Alavés 0:3 (3. García, 68. Demirovič, 70. Ibai Gómez),
Atlético Madrid - Espaňol Barcelona 0:2 (53. Melendo, 77. Baptistao),
Las Palmas - Getafe 0:1 (88. Ángel),
FC Barcelona - Real Madrid 2:2 (10. L. Suárez, 52. Messi - 14. Ronaldo, 72. Bale).

Reklama