Hlavní obsah

Real Madrid - Vigo 6:0Atlético Madrid si výhrou nad Getafe přiblížilo druhé místo, Real nastřílel šest branek

Madrid

Fotbalisté Atlétika Madrid zvítězili v předposledním kole španělské ligy na hřišti Getafe 1:0 a získali důležité tři body v boji o druhé místo. Třetí Real ztrácí po výhře nad Celtou Vigo 6:0 tři body a má stále naději, že bude vicemistrem.

Foto: Susana Vera, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid měli v duelu protu Celtě Vigo pořádně nabito. Jeden z gólů slaví Gareth Bale.

Článek

Slavné madridské celky spolu v ligové sezóně dvakrát remizovaly, v případě rovnosti bodů by tak rozhodoval rozdíl ve skóre. Real je na tom s bilancí +50 mnohem lépe než Atlético (+36).

"Bílý balet" poslal proti Vigu do vedení Bale, kterého do šance vysunul Modrič a velšský reprezentant zakončil přesně k tyči. Po půlhodině hry zvýšil na 2:0 povedenou ránou z úhlu.

Dvě minuty nato na něj navázal dalším pohledným gólem Isco a krátce po změně stran zužitkoval Benzemovu přihrávku pravý bek Hakimi. V 74. minutě si vlastní gól dal Gómez a devět minut před koncem skóroval také Kroos. V závěru ještě nastřelil Modrič tyč.

Atlético se dostalo do vedení na hřišti Getafe v osmé minutě po Kokeho střele ke vzdálenější tyči. Zvýšit mohl Costa, tváří v tvář gólmanu Guaitovi ale zaváhal. Domácí měli velkou šanci na vyrovnání v 77. minutě, Fajr však neproměnil penaltu a Getafe tak po pěti zápasech nebodovalo. Atléticu nedokázalo vstřelit branku ve 14. soutěžním utkání po sobě.

Čtvrtá Valencie zvítězila 1:0 na hřišti Girony zásluhou gólu Vietta z 61. minuty a po pěti utkáních naplno bodovala. Gironě se v poslední době na domácím hřišti nedaří, prohrála poslední čtyři zápasy.

Sevillské derby odstartoval lépe Betis, který vedl od páté minuty po Bartrově zásahu. Soupeř sice otočil skóre góly Ben Yeddera a Kjaera, poslední slovo ale měli znovu hráči Betisu. V 81. minutě o dělbě bodů rozhodl Loren Morón.

Betis je s 60 body na šestém místě. Stejně bodů má pátý Villarreal, který zvítězil 4:2 na hřišti sestupující La Coruni. Před Betisem je díky lepšímu skóre ze vzájemných zápasů.

San Sebastian odehrál poslední domácí utkání v sezoně s podobiznou odchovance Xabiho Prieta na místě klubového znaku na dresech. Čtyřiatřicetiletý středopolař odehrál za San Sebastian 15 sezon a rozhodl se ukončit kariéru. Rozlučka se baskickému celku povedla, nad Leganésem zvítězil 3:2.

Španělská fotbalová liga - 37. kolo
San Sebastian - Leganés 3:2 (18. Oyarzabal, 25. Canales, 78. Willian José z pen. - 26. Rico, 53. Guerrero)
Alavés - Bilbao 3:1 (43. Guidetti, 60. El Haddadi, 77. Ibai Gómez - 79. Muniain)
Betis Sevilla - FC Sevilla 2:2 (5. Bartra, 81. Loren Morón - 57. Ben Yedder, 79. Kjaer)
Eibar - Las Palmas 1:0 (5. Charles)
Getafe - Atlético Madrid 0:1 (8. Koke)
Girona - Valencie 0:1 (61. Vietto)
La Coruňa - Villarreal 2:4 (58. a 88. Borja Valle - 2. a 45. Castillejo, 31. Trigueros, 90.+2 Čeryšev),
Real Madrid - Vigo 6:0 (13. a 30. Bale, 32. Isco, 52. Hakimi, 74. vlastní Gómez, 81. Kroos)

Reklama

Související témata: