Hlavní obsah

Sešívaní kanonýři neměli od války tak nabito. Rozstřílejí i kyjevskou zeď?

Praha

Jen v poválečném období dokázali na startu sezóny sázet víc gólů než letos. Fotbalisté pražské Slavie teď ovšem narazí na dokonalý beton. V úvodním duelu 3. předkola Ligy mistrů vyrukují ve vyprodaném Edenu proti kyjevskému Dynamu, které v nové sezóně ještě ani jednou neinkasovalo. Zápas se hraje od 19:30 v Edenu. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Eden uvidí duel dvou vítězných týmů. Slavia přivítá Dynamo Kyjev.Video: Sport.cz

 
Článek

Žádnému českému klubu se ještě nepodařilo Dynamo vyřadit. Kyjev prohrál jen tři z dvanácti zápasů s českými týmy. Na Slavii teď je, aby mu přistřihla křídla.

Formu má. Vévodí české lize s plným bodovým ziskem a skóre 10:1. Více než deset gólů, dvanáct, přitom dokázala v prvních třech kolech vstřelit naposledy před 69 lety v sezóně 1949!

„Je příjemné, že jsme třikrát vyhráli. Jde však jen o tři krůčky z obrovského počtu 29 nebo 31 zápasů, které nás na podzim čekají. Teprve teď se bude lámat chleba. Samozřejmě je lepší jít do takového zápasu s vědomím, že jsme dobře odstartovali, než kdybychom něco nezvládli," přemítá trenér Jindřich Trpišovský.

Moc dobře si uvědomuje, že jeho kanonýři narazí na beton. Do slova a do písmene. Kyjev vyhrál všechny čtyři zápasy nové sezóny 1:0. V generálce na sezónu v polovině července porazil Plzeň 2:0 a v součtu s přípravou už sedmkrát za sebou neinkasoval.

Mimořádně organizovaný soupeř

„Nejenže nedostávají góly. Soupeři si proti nim ani nejsou schopni vytvářet šance. Dynamo je mimořádně organizované mužstvo. U takhle vyspělého týmu jsem dlouho neviděl takovou zodpovědnost hráčů směrem dozadu, aby se tak obětovali pro úspěch mužstva," líčí kouč sešívaných.

„Troufnu si tvrdit, že jak jsem viděl styl Dynama, tak moc gólů padat nebude. Myslím, že nás doma čeká neustálá hra do deseti nebo jedenácti lidí. Budou rozhodovat detaily. Samozřejmě budu rád, když se zmýlím a góly padat budou," avizuje Trpišovský.

Slavia usiluje o druhý postup do základní skupiny Ligy mistrů a první od roku 2007. Loni v kvalifikaci nejprve vyřadila Borisov a poté vypadla s APOEL Nikósie.

Lidi nás poženou, těší se

„Očekávání fanoušků je hodně zavazující. Vnímáme, že zápas s Dynamem je svátek pro všechny lidi, je vyprodáno. Zájem je logicky obrovský. Na druhou stranu nám může hodně pomoci, lidi nás poženou," očekává trenér.

„Ze skvělé atmosféry jde hrozná síla. Snad se přenese na hráče, musíme ze sebe dostat nejlepší, abychom byli úspěšní. Víme, kolika lidem bychom úspěchem udělali radost," dodává Trpišovský před první bitvou o naplnění velkého snu.

Reklama

Související témata: