Hlavní obsah

Jsme silní, můžeme postoupit! Slávisté půjdou v Kyjevě tvrdě za svým

Praha

Výsledek udělal větší radost soupeři. Jelikož však sešívaní prohrávali, berou ho i oni. A ačkoli fotbalisté pražské Slavie v úvodním duelu 3. předkola Ligy mistrů doma jen remizovali 1:1 s Dynamem Kyjev, nadále zůstávají optimisty v boji o postup. Hušbauerův gól z penalty v páté minutě nastavení dostal odvetu do trochu jiného světla. Pražský tým se navíc ujistil, že s favoritem se může měřit.

Slavia uhrála s Dynamem Kyjev remízu 1:1. Zařídil jí Josef Hušbauer Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský měl po remíze s Dynamem Kyjev smíšené pocity

Zachránil sešívaným remízu, ale nadšený z výsledku není. „Určitě je lepší remizovat 1:1, než 0:1 prohrát, ale i tak to není ono. Ve druhé půli jsme měli první gól dát my a vyhrát. Škoda," lituje Josef Hušbauer.

Slavia je prvním mužstvem, které v nové sezóně dokázalo dát Dynamu gól. „Ukázali jsme, že náš tým je silný a máme na to přes Kyjev postoupit. Já týmu věřím," ujišťuje Hušbauer.

Odveta v Kyjevě bude perná. Dynamo doma prohrává jen výjimečně.

„Samozřejmě jsme chtěli vyhrát a neinkasovat, ale teď výsledek bereme. Pořád nám dává šanci na postup. O něj se do Kyjeva pojedeme porvat. Stejně bychom v odvetě potřebovali dát gól. takže inkasovaný gól zase až tolik nemění," přemítá záložník Tomáš Souček.

Klíčem k úspěchu je aktivita

Kouč červenobílých si cení, že se mužstvo postavilo Dynamu čelem. „Kdybychom nedostali gól, tak bychom mohli výsledek hodnotit pozitivně. Remíza 1:1 je jiná než 0:0. Nutí nás dát v Kyjevě gól. S tím bychom tam stejně jeli, takže pro nás se moc nemění," souhlasí se Součkem trenér Jindřich Trpišovský.

„Jasně se ukázalo, že klíčem k úspěchu je aktivita. Když jsme byli ze začátku o něco pasivnější, těžko jsme soupeře honili po celém hřišti. Musíme být i v odvetě aktivní, takže se moc nemění," bude Trpišovský vtloukat hráčům do hlavy.

Reklama