Hlavní obsah

Slavii čeká jiné Dynamo, než v Praze, varuje Trpišovského družinu skaut Kyjeva

Kyjev
Aktualizováno

Věří v úspěch. Fotbalová Slavia Praha doufá, že po domácí remíze 1:1 v úvodním duelu 3. předkola Ligy mistrů dokáže při úterní odvetě na hřišti v Kyjevě ukrajinského soupeře přehrát. Vjačeslav Zachovajlo, skaut Dynama, však upozorňuje, že tým trenéra Jindřicha Trpišovského bude konfrontován se zcela odlišným pojetím.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán fotbalové Slavie Milan Škoda v akci během utkání 3. předkola Ligy mistrů, kdy bylo soupeřem Pražanů Dynamo Kyjev.

Článek

„Dynamo bude hrát jiný fotbal než v Praze. V sobotu měl tým absolvovat utkání v Mariupolu, ale odložili si ho a sedm dnů se chystali na Slavii. Všechny chyby, které udělali v Praze, si vyhodnotí. Slavia bude čelit jinému soupeři," přemítá Zachovajlo.

„Nechci tím říct, že Dynamo zápas v Praze podcenilo. Před utkáním jsem mluvil s trenérem Chackevičem a neexistovalo jediné tajemství, které by si Slavia uchovala. Měli hru trenéra Trpišovského dokonale zmapovanou. Přesto bych výkon kyjevského týmu hodnotil jako střední," vrací se k úternímu duelu Zachovajlo.

„Dynamo je třeba hodnotit v širším kontextu. Momentálně hledá hrotového útočníka, čemuž je přizpůsobený herní styl v úvodu sezóny. V kádru jsou jen dva koncoví hráči, čemuž se systém podřizuje. Dynamo hraje vybalancovaný fotbal. Umí bránit, ovládá bleskovou přechodovou fázi a má skvěle zvládnuté obranné i útočné standardní situace," vyzdvihuje kvality ukrajinského týmu Zachovajlo.

„Nepochybně se zaměří na dohrávání situací kolem velkého vápna, kde v druhém poločase poztráceli několik míčů. Každopádně hráči Dynama jsou běžecky lepší, rychlejší ve hře s balónem i bez balónu. A navíc neočekávám, že by Slavia byla schopná zopakovat výkon jako doma," říká Zachovajlo a připomíná i důležitý faktor v podobě domácího prostředí kyjevského Dynama: „Přijde nejméně čtyřicet tisíc fanoušků. Psychologické hledisko může hrát velkou roli," dodal Zachovajlo.

Postoupí fotbalisté Slavie před Dynamo Kyjev do 4. předkola Ligy mistrů?
Ano
42,3 %
Ne
57,7 %
Celkem hlasovalo 6918 čtenářů.

Reklama

Související témata: