Hlavní obsah

Modrič zase smutným králem. A nic na tom neměnilo, že večer v Monte Carlu patřil jemu

Monte Carlo

Nijak obzvlášť nezářil, na úsměvy byl také skoupý. Přitom šlo o jeho večer. Chorvatský legionář ve službách madridského Bílého baletu se stal největší hvězdou večera, při němž UEFA vyhlašovala při příležitosti losování nového ročníku Champions League v Monte Carlu UEFA nejen nejlepší hráče loňského ročníku nejprestižnější evropské klubové soutěže, ale i nejlepšího fotbalistu celé sezóny. Luka Modrič se jím stal. Podruhé v krátkém sledu vystoupil na piedestal, stejně jako na světovém šampionátu v Moskvě byl právě on vyhlášen nejlepším fotbalistou.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Luka Modrič z Realu s trofejí pro nejlepšího fotbalistu Evropy v sezóně 2017/18.

Článek

„Jenže vzpomínku na mistrovství světa v Moskvě mám stále někde uvnitř a při podobných příležitostech se vrací. I tady jsem si připomínal, jak blízko jsme byli s naší reprezentací úspěchu, který se už nemusí opakovat," přiznával Modrič, že zklamání z finálové prohry s Francií na světovém šampionátu v Rusku ještě nepřebolelo.

A nic na tom neměnilo, že v Monte Carlu byl hlavní hvězdou večera. A nikoli snad proto, že jeho bývalý spoluhráč z madridského Realu Cristiano Ronaldo na slavnostní vyhlašování nedorazil. Dvaatřicetiletý Modrič byl totiž vyhlášen i nejlepším záložníkem loňského ročníku Ligy mistrů, který s Realem Madrid v Kyjevě v duelu s Liverpoolem vyhrál. A už potřetí v řadě.

„Na mém ocenění má zásluhu celé mužstvo. Klub a trenér také. Proto tady stojím," tvrdil skromně Modrič na pódiu i potom když předstoupil před novináře.

V anketě, v níž hlasovalo osmdesát trenérů týmů ze základních skupin Ligy mistrů a Evropské ligy, 55 novinářů z jednotlivých členských zemí UEFA a také 55 členů asociací, vyhrál suverénně. Dostal 313 bodů, zatímco jeho bývalý spoluhráč z Realu Cristiano Ronaldo 223 bodů a Muhammad Salah z Liverpoolu 134 bodů.

„Všem za body děkuju, spoluhráčům a trenérovi, kteří mně k nim dopomohli, samozřejmě také. Je to pro mě opravdu velká chvíle. Cítím se vzrušený a pyšný zároveň. Můj otec mě vždy nutil, abych šel za svými sny a bojoval, aby se naplnily. Dlužím mu hodně, a proto tato cena patří i jemu," vzkazoval Modrič domů do Chorvatska a ujišťoval, že veškeré námluvy s případnými zájemci o jeho služby z Itálie i třeba Ostrovů jsou už passé.

„Real je mým klubem, s nímž jsem spjatý a se kterým je spojená má budoucnost," potvrzoval, že navzdory eminentnímu zájmu milánského Interu na Santiago Bernabéu zůstane.

Reklama

Související témata: