Hlavní obsah

Ronaldo poznává, že Itálie není peříčko, hlásí Schick a těší se do Plzně

Praha

Čeští fanoušci si ho během podzimu užijí. Útočník z AS Řím nechybí v nominaci fotbalové reprezentace na duel Ligy národů s Ukrajinou, navíc přijede i do Plzně k utkání Ligy mistrů (12. prosince). „Viktorku jsem si přál, ale nevěřil, že ji dostaneme. Přijdou se podívat kamarádi a já se podívám domů,“ pochvaluje si Patrik Schick. Poslechnout si ho můžete v přiloženém videu.

Patrik Schick se těší na Plzeň.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Plzeň se těší na parádní zápasy. Po Realu Madrid dorazí i zástupce italské Serie A, jejíž prestiž výrazně vzrostla přestupem Cristiana Ronalda do Juventusu Turín. Hvězdný Portugalec se zatím v lize ještě netrefil.

„Sám Ronaldo poznal, že italská liga není úplně lehká. Myslím však, že je jen otázka času, kdy se rozstřílí," očekává Patrik Schick.

Hned po losu skupiny mu psal reprezentační kolega Jan Kopic, probrat ho na srazu může i s Michaelem Krmenčíkem, Radimem Řezníkem a Tomášem Hořavou.

Minule vyřadili i Barcelonu

„V Římě na mně zatím moc nevyzvídali. Někteří kluci z AS už proti Plzni hráli, takže vědí, o koho jde," poukazuje Schick na dva roky staré zápasy ze základní skupiny Evropské ligy, které skončily remízou 1:1 na západě Čech a domácí výhrou italského celku 4:1.

Český reprezentant věří, že se jeho tým popere s Realem o první místo ve skupině. Na jaře AS Řím po výsledcích 1:4 a 3:0 vyřadil ve čtvrtfinále druhého španělského giganta.

„Proti Barceloně jsme ukázali, že můžeme hrát i se silnými soupeři. A dávat jim i dost gólů," usmívá se. „Věřím, že po odchodu Ronalda už Real přece jen nebude tak silný," doufá Schick.

Reklama

Související témata: