Hlavní obsah

Liga mistrů ON-LINE: Brémy vs. Chelsea

PRAHA

Obhájce vítězství v Lize mistrů Barcelona bude v jednom z osmi středečních duelů bojovat o své setrvání v soutěži. Pokud katalánský velkoklub nezvítězí na hřišti fotbalistů Levski Sofia, může se v případě výhry Brém nad Chelsea s letošním ročníkem překvapivě rozloučit už po základní skupině. Naopak postup do jarního osmifinále mohou ve středu oslavit Chelsea, Brémy, Inter Milán a AS Řím.

Článek

Barceloně situaci ve skupině A zkomplikovaly poslední dva zápasy s londýnskou Chelsea, z nichž vytěžili svěřenci nizozemského kouče Franka Rijkaarda jediný bod a propadli se na třetí místo v tabulce. V klíčovém duelu na půdě Levski si tak nemohou dovolit zaváhat. "Hrajeme o všechno a bylo by nemyslitelné vidět další část Ligy mistrů bez nás," řekl záložník Andres Iniesta.

Barcelona si v nedělním utkání upevnila hladkou výhrou na půdě Mallorky vedení ve španělské lize a ani Levski by pro ni nemělo představovat velkou překážku. Zvlášť když v úvodním vzájemném duelu doma deklasovala bulharský tým 5:0. Před středeční odvetou však trápí kouče Rijkaarda rozsáhlá marodka, mimo hru je trio útočníků Eto´o, Saviola a Messi a také Edmílson s Bellettim. "Nyní, když potřebujeme zastoupit zraněné, je čas ukázat, že Barcelona je jedním z nejlepším týmů světa," prohlásil obránce Silvinho.

Nováček v Lize mistrů Levski se stále hlavně rozkoukává, ale v případě senzační výhry nad Barcelonou by si uchoval šanci aspoň na třetí místo ve skupině zaručující účast ve 3. kole Poháru UEFA. "Věřím, že to bude naše nejlepší představení v soutěži," řekl majitel Levski Todor Batkov.

Chelsea stačí bod

Pokud Barcelona v Sofii nezvítězí, bude její další účinkování v Lize mistrů záviset na výsledku zápasu mezi Brémami a Chelsea. Německému týmu by v takovém případě vítězství již s předstihem zajistilo účast v jarní části soutěže. Londýnskému celku k definitivě stačí uhrát ze dvou zbývajících utkání aspoň bod. "Nikoho nebudeme šetřit. Nepřijeli jsme sem s žádným béčkem, chceme vyhrát," uvedl kouč Chelsea José Mourinho.

Brémy se po pohodové výhře 3:0 v Sofii dostaly na druhé místo tabulky, ale v bundeslize zažívají černý listopad, během něhož ještě nevyhrály. "Měli jsme pohovory v týmu. Každý musí začít sám u sebe, abychom se zlepšili," uvedl kanonýr Miroslav Klose. Werderu budou scházet kapitán Baumann, Owomoyela, Zidan a nejistý je také start Schulze.

Bayernu jde ve skupině B už jen o první místo ve skupině, po kterém se pokusí sáhnout v Moskvě v utkání proti domácímu Spartaku, v jehož dresu se představí i dvojice Čechů Martin Jiránek a Radoslav Kováč. "Naším cílem je výhra ve skupině, takže tomu podřídíme taktiku. Chceme zvítězit," řekl trenér Felix Magath, jemuž budou chybět Lúcio a Lahm.

Inter se rozjíždí

Inter Milán vstal po dvou prohrách v úvodu soutěže z mrtvých a pokud doma porazí Sporting Lisabon, postup mu neunikne. "Koncepce trenéra Manciniho se začíná rozjíždět, ale jsme teprve na začátku," řekl majitel klubu Massimo Moratti. Druhý celek italské ligy v nedělním utkání přišel o Cruze, který si poranil koleno.

Na dosah má účast v jarním pokračování Ligy mistrů i AS Řím. Svěřencům kouče Spallettiho stačí uhrát na hřišti Šachtaru Doněck k postupu jediný bod, pokud Olympiakos neporazí Valencii. V dresu ukrajinského šampióna se kvůli třem žlutým kartám neobjeví český obránce Tomáš Hübschman. Účast v jarním pokračování soutěže si již v minulém kole zajistily vedle Bayernu také Valencie, Liverpool a PSV Eidhoven.

Středeční program 5. kola: (pokud není uvedeno jinak, začátky ve 20:45)
Skupina A:
Werder Brémy - Chelsea, Levski Sofia - Barcelona
Skupina B:
18:30 Spartak Moskva - Bayern Mnichov, Inter Milán - Sporting Lisabon
Skupina C:
Bordeaux - Galatasaray Istanbul, Liverpool - PSV Eidhoven
Skupina D:
Valencie - Olympiakos Pireus, Šachtar Doněck - AS Řím

Reklama

Související témata: