Hlavní obsah

Důležitý zápas, ale nikoli klíčový, odmítá Hubník, že by duel s CSKA rozhodl o pořadí ve skupině

Plzeň

Když před pěti lety vstupovala Plzeň na scénu Ligy mistrů naposledy, přemítal, zda se mu v jeho letech snad nenabízí poslední šance zahrát si nejprestižnější evropskou klubovou soutěž. Pět let uběhlo a kapitán Viktorie Roman Hubník se v dnešním zahajovacím duelu s moskevským CSKA objeví v Champions League zase. „Tehdy jsem skutečně říkal, že jde o mé poslední zápasy v Lize mistrů, teď mě ale čeká další ročník a tím i velký fotbalový svátek,“ přiznával čtyřiatřicetiletý Hubník, jak je natěšený na zápasy s ruským protivníkem, ale samo sebou především Realem Madrid a AS Řím.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Roman Hubník by se chtěl takto radovat i v dnešním zápase s moskevským CSKA.

Článek

Hned na úvod skupiny vás čeká konfrontace s ruským soupeřem, která bude dost možná klíčová v boji o třetí příčku, a tudíž přestup do jarní části Evropské ligy.

Utkání určitě důležité bude, neboť ho hrajeme doma, ale myslím, že stejně důležité budou zápasy s dalšími dvěma soupeři ve skupině. Každopádně se pokusíme střetnutí s CSKA zvládnout a pak uvidíme co dál.

Zápas fotbalové Ligy mistrů mezi Viktorií Plzeň a CSKA Moskva se hraje dnes od 21:00, přímým přenosem ho vysílá O2 Sport, on-line reportáž můžete sledovat na www.sport.cz

CSKA Moskva hraje základní skupinu Ligy mistrů sice už šestým rokem po sobě, jenže tentokrát do ní vstupuje s hodně mladým mužstvem. Mohou ve váš prospěch promlouvat zkušenosti, které jste nasbírali v předchozích sezónách na evropské pohárové scéně?

To se teprve ukáže. Výhodu to sice představovat může, jenže ruský celek je složený z mladých, nadějných hráčů, kteří se budou chtít předvést a ukázat. Jsou pro nás dost velkou neznámou.

I pro vás, který máte vzhledem k někdejšímu angažmá v Rusku přece jen jisté znalosti a povědomí o tamním fotbale?

Jenže mužstvo CSKA prošlo velkou obměnou, takže ze současného kádru znám už jen dva hráče. Ale jedno vnímám – po letošním mistrovství světa zavládl v Rusku velký hlad po fotbale, což je pro budoucnost jen dobře.

Trenér moskevského týmu buduje nový tým, který je poskládaný nejen z mladých, ale i velice kvalitních hráčů představujících velkou ofenzívní sílu. Už jste rozebírali, jak třeba takového Čalova ubránit?

Nemůžeme se zaměřit jen na jednoho či dva hráče, protože celé mužstvo CSKA je velice kvalitní. Jestliže chceme uspět, musíme podat kvalitní výkon s dobrou defenzívou i ofenzívou.

Hodně přitom bude záležet na vás, zkušených hráčích, na něž určitě trenér Vrba vsadí.

Spousta našich hráčů si zažije v Lize mistrů premiéru, takže se jim splní fotbalový sen. Na nás zkušenějších, kteří jsme toho odehráli už víc, proto bude, abychom jim pomohli a vstoupili do soutěže vítězně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články